Bejelentette negyedik légiósát az ASE kosárlabdacsapata

Tapasztalt magasembert szerződtetett a 2023/2024-es bajnoki idényre az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az USA Virginia államában, Suffolkban született 34 éves Keith Wright lett a piros-kékek negyedik légiósa.

A négyes és ötös poszton is bevethető 203 cm magas és 109 kg-os játékos legutóbb a francia másodosztályban, az Alm Evreux Basket csapatában lépett pályára, ahol 21 mérkőzésen 10 pontot, 6.7 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. A Norfolk Collegiate Schoolban végezte el a középiskolát, majd a Harvard Crimson egyetem NCAA-ben szereplő csapatához került. A svéd bajnokságban az Uppsala Basket volt az első állomás profi karrierjében 2012/2013-ban. Lengyelországban folytatta, majd visszatért az USA-ba, a G-leagueben szerepelt az Austin Spurs és a Westchester Knicks együtteseiben. Játszott még a Fülöp-szigeteken, Görögországban, Argentínában, Kanadában, Németországban és legutóbb a francia másodosztályban.

Forrás: Atomerőmű SE férfi kosárlabda Facebook-oldal

Csirke Ferenc vezetőedző a következőket nyilatkozta a csapat hivatalos Facebook-oldalán: A két magasember kiválasztásánál szempont volt, hogy az egyik tapasztalt játékos legyen, erős felépítésű, aki mind a két magas poszton megállja a helyét, de én elsősorban 5-ös poszton számítok a játékára. Mozgékony, akivel több védekezést is meg lehet oldani. A 40 százalék körüli triplamutató is jónak mondható, ezt is megpróbáljuk kihasználni.