Nyolcadik alkalommal rendezték meg a fesztivált

Kiemelkedő jelentőségű hazai és nemzetközi művészekkel, együttesekkel, zenekarokkal találkozhattak az érdeklődők a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválon augusztus 13. és 19. között. A fesztivállal a rendkívül sokszínű és változatos fúvós életet kívánták bemutatni. A fesztivál, a hagyományoknak megfelelően tuba-, kürt-, klarinét- és szaxofon-táboroknak is helyet adott.

Madocsán a Duna-parton a Hangszerelem Zenestúdió koncertjével kezdődött az idei Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál. A szolnoki Légierő Zenekart Molnár János őrnagy vezényelte, a helyi fellépőket követően a Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvószenekara adott koncertet Kovács Zalán László fesztiváligazgató vezényletével. A madocsai önkormányzattal karöltve családi napon vehettek részt a látogatók. Paks ezúttal is szerepelt azon települések között, amelyek otthont adnak a fesztiválnak. A Paksi Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolában tartották a kürttábor nyitókoncertjét, a Csengey Dénes Kulturális Központban rendezett hangulatkoncerteken a kürttábor művésztanárai, növendékei és Tóth Emese zongoraművész léptek fel. A hangulatkoncerteket követően a látogatóknak lehetőségük volt arra is, hogy kipróbálják, meg tudják-e szólaltatni a kürtöt. A kulturális központban tartották a kürtgálát is, amelyen felléptek Szőke Zoltán és Bereczky Dávid, a Budapesti Fesztiválzenekar kürtművészei, a Debreceni Kürtegyüttes, valamint a kürttábor művésztanárai és növendékei.

A Készenléti Rendőrség Fúvószenekara. Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A fesztivál határai ezúttal Szekszárdig nyúltak, a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertjét a vármegyeházán hallgathatta meg a közönség, Gerjenben pedig a Klarinét- és szaxofontábor művésztanárainak koncertje zajlott. A dunaföldvári várban a Magyar Honvédség Központi Zenekarának hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők, műsoron szerepeltek világhírű musicalek és filmzenék részletei, valamint a legszebb külföldi és hazai könnyűzenei slágerek. A fesztivál a Paksi Alapfokú Művészeti Iskolában, a kürttábor koncertjével zárult.