A Skywell tesztbusza érkezett Paksra

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Ezüst és fekete színéről már messziről felismerhető a Skywell gyártású busz. A háromajtós, több mint tizenkettő méter hosszú és három méter magas elektromos jármű, egy héten keresztül járja az utakat Pakson. A busz 423 kilowattos akkumulátorral van felszerelve, különlegességnek számít, hogy a jármű hátuljában találhatóak az egységek. Ennek köszönhetően komfortosabb az utazás – tájékoztatott Bodó Levente. Az FHB Flotta ügyvezető igazgatója hozzátette, ez a teljesítmény körülbelül 4-500 kilométeres táv megtételére alkalmas.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A busz légkondicionálóval és USB portokkal van felszerelve. Tágas, több mint 70 férőhelyes utastérrel rendelkezik a jármű. Számos országban tesztelték már a Skywell buszt, de Magyarországon most először Pakson mutatkozik be. Bodó Levente azt mondta, reméli, hogy a többi országhoz és városhoz hasonlóan, itt is pozitívak lesznek a visszajelzések.

A tesztüzem szombattól csütörtökig (08.26–08.31.) tart. Ez idő alatt ingyen lehet felszállni a buszra, amely az 1-es vonalon közlekedik.