Módosul a menetrend szeptember 1-től

Az utasok érdekeit és kényelmét priorizáló és a lakosság által igényelt módosításokat tartalmazza az új menetrend, amely szeptember 1-től lép életbe a Paksi Közlekedési Kft.-nél. Az eddigi legnagyobb változtatással létrejövő új menetrend a szolgáltatás további bővítését jelenti.

A módosítással régóta sürgetett igényeket teljesíti a cég: a lakótelep és az óváros, illetve a lakótelep és a Malom-hegy közvetlen összekötése, a Pollack Mihály utca bevonása a szolgáltatásba stb. A módosítás részeként új útvonalakon közlekedve új megállóhelyek is kiszolgálásra kerülnek. Az új megállóhelyek arra jogosult szakértő javaslatára és közúti közlekedésmérnöki véleményezéssel az önkormányzat megrendelésére kerülnek kialakításra, egyelőre ideiglenes jelleggel. A társaság jelenleg is több olyan, összefüggő projekten dolgozik, melyek megvalósulása során a teljes vonalhálózat összes ideiglenes megállójának végleges kialakítása megtörténhet – tájékoztatott a Paksi Közlekedési Kft.

1. vonalcsoport

Az 1A vonalon 9:00 és 12:00 között nem fognak járatok indulni a jövőben. Ezenfelül más érdemi változás nem lesz az 1, 1A és 1S vonalakon.

2. vonalcsoport

Az új menetrendben megszűnik a 2/DE és a 2/DU és helyettük létrejön egy teljesen új 2-es vonal. A korábbi körjárat helyét két végállomásos vonal veszi át, melyet óránként fog bejárni egy-egy járat mindkét irányban. A vonal az autóbusz-állomást és a Gesztenyés utcát fogja összekötni oly módon, hogy a korábbi 2/DE, illetve 2/DU vonalát a Dózsa György út – Kossuth Lajos utca – stadion – Akác utca – Pál utca útvonalán bejárja, majd a Zsíros közön és a Pollack Mihály utcán keresztül érkezik meg a lakótelepre, míg az ellenkező irányban az Építők útján is végigfutva teszi meg ugyanezt az útvonalat.

3. vonalcsoport

A 3-as vonal vonalvezetése megváltozik, szeptember 1-től az autóbusz-állomásra érkezve tovább fog haladni a Táncsics-köz – Kishegyi út – Barátság út vonalán a Gesztenyés utcai végállomásig, ezzel közvetlen összeköttetést teremtve a Kishegy és a Malom-hegy között, illetve a Kishegyi út bevonásával tovább növelve a lefedett városrészeket. Az új útvonal miatt természetesen az indulási idők is változnak. A járatok Malom-hegyi végállomása az Öreghegy utca helyett a lakosság kérését figyelembe véve a Vegyesbolt elnevezésű megálló lesz, de az említett korábbi végállomás is a vonal részét fogja képezni továbbra is.

A 3I vonal járatai az eddigiektől eltérően be fognak közlekedni a hidegvölgyi városrészbe, továbbá ennek a viszonylatnak is a Vegyesbolt lesz a végállomása.

A 3/B vonal az ismert formájában megszűnik és helyébe a 4. vonal lép.

4. vonalcsoport

A korábbi 3/B vonal megszűnik, de Biritó bekötéséről természetesen továbbra is gondoskodunk a 4-es vonal formájában, amely rövidebb útvonalon, az autóbusz-állomás és a biritópusztai I. István Szakképző Iskola között fog közlekedni, ezzel csökkentve a Malom-hegyi városrész forgalmi terheltségét.

További információk itt olvashatóak.

Forrás: Paksi Közlekedési Kft.