Megújul a Dunaújvárosi Egyetem főépülete

A Dunaújvárosi Egyetem főépületének korszerűsítése projektet augusztus 30-án jelentette be Süli János. A Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy 4,7 milliárd forintból, kormányzati támogatással alakul át az épület. Minden helyiség új padlóburkolatot és álmennyezetet kap, minden szinten újraépítik a vizesblokkokat, valamint a teljes gépészeti és elektromos rendszert is modernizálják.

Forrás: TelePaks

A júliusi szerződéskötést követően hamarosan megkezdi a felújítási munkálatokat a ZÁÉV Zrt. a Dunaújvárosi Egyetem „F” épületén. A 6400 négyzetméter hasznos alapterületű épület pince, földszint, két emelet és beépített tetőtér részekre tagozódik. A projekt mindegyik részt érinti. Az energetikai korszerűsítésen túl megújulnak az előadótermek, tantermek, informatikai rendszerek, valamint a vizesblokkok, és kicserélik a tetőt.

Forrás: TelePaks

Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a projektet bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy 4,7 milliárd forintból, kormányzati támogatással alakul át az épület. A homlokzati falazat 15 cm vastag ásványgyapot hőszigetelő réteget kap, korszerű vékonyvakolat-rendszerrel. Ezen kívül a közbeszerzés tárgya az épület környezetében lévő kert- és parképítési munkákra is kiterjed.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő. Szavai szerint a beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken majd a rezsire fordított kiadás. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke pedig úgy fogalmazott, hogy a felújítás nemzetközi szinten is megállja a helyét.

Elhangzott, hogy az épület minden helyisége új padlóburkolatot és álmennyezetet kap, továbbá minden szinten újraépítik a vizesblokkokat. Az épület gépészeti és elektromos rendszerét is modernizálják. Ez tartalmazza az épület gyengeáramú hálózatának, vagyonvédelmi és kamerarendszerének kiépítését is, amely még önálló szerverterem funkciójú helyiséget is tartalmaz.

A tervek szerint 2024 szeptemberére, de legkésőbb 14 hónapon belül befejeződik a munka. A főépület felújítása nemcsak a korszerűsítés miatt vált időszerűvé, hanem azért is, mert a 2023-as évben jelentősen emelkedik a hallgatói létszám. Az általános és a pótfelvételi eljárás során a tavalyi évhez képest 173 százalékos növekedést ért el az intézmény. Megközelítőleg 1900 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetemen 2023 szeptemberében.