Befejeződött a Kishegyi úti tagóvoda udvarának felújítása

Megújult udvar fogadja Kishegyi úti tagóvodába járó gyerekeket szeptembertől. A régi töredezett, rossz állapotú burkolatot térkőre cserélték mintegy hatszáz négyzetméteren. A Katica és a Pillangó csoport előtti mozaiklapos teraszt elbontották és szintbe hozták a mellette lévő burkolattal. Az új tér így lehetőséget biztosít nagyobb létszámú óvodai rendezvények megtartására is. A felújítás részeként a homokozót is átépítették, és a szükséges helyeken a füvesítés is megtörténik. Ezen kívül a többi csoport balesetveszélyes udvarrészeinek javítását is elvégezték a szakemberek.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájának vezetője elmondta, hogy örülnek a felújításnak, mivel sok időt töltenek a szabadban a gyerekek. Tóth Zoltánné hozzátette, mostantól egy akadálymentesített, biztonságos helyen játszhatnak az óvodások.

Az udvar megújulásán kívül a karbantartási munkálatok is megtörténtek az intézményben – tájékoztatott a polgármester. Szabó Péter elmondta, hogy minden évben nyáron végzik el valamennyi köznevelési intézményben a tisztasági festést és az egyéb hibák javítását.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházás mintegy 34 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg. A kivitelezést a DC Dunakom Zrt. megbízásával a Zo-Bau Kft. végezte. A tervek szerint a jövőben az udvarfelújítás folytatódik a Kishegyi úti és a Mesevár tagóvodában is.