A Kaposvár jutott a holnapi döntőbe

Szombat (09.09.) délután elkezdődött a XI. Morgen Ferdinánd férfi kosárlabda-emléktorna. Az ESZI csarnokban a négy csapat közül először a Kometa Kaposvár és a Basket Brno lépett pályára. A mérkőzés előtt az ASE egykori bajnoka, majd szakosztályvezetője, a Brno másodedzője, Jan Pavlik a Paksi Hírnöknek elmondta, hogy jelenleg még csak két légiósuk van, egy litván center és egy amerikai erőcsatár, de a bajnokság kezdetéig még egy külföldi leigazolását tervezik. A pontvadászat alakulásától függ, hogy lesz-e szükségük negyedik légiósra.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Rögtön az ötödik sebességre kapcsoltak a csapatok, két perc játék után 7-5-re a csehek vezettek. Nagy volt a küzdelem, a negyed felénél már öt pont volt a Brno előnye. Többször is feljött két pontra a kaposvári társaság, de nem tudta átvenni a vezetést.

A második negyed első perceiben fordítottak a kék-fehérek, de nem tudták megtartani a vezetést, a negyedik perctől már ismét a csehek vezettek. Hullámzóvá vált a játék, hol az egyik, hol a másik fél vezetett 1-2 ponttal, de a huszadik perc 42-42-nél ért véget.

A harmadik felvonás elején két perc alatt ellépett hét ponttal a Kaposvár, időt kért a Brno. Bő fél perc után a somogyiak kértek időt, miután két pontra feljöttek a csehek. Mint később kiderült, ez a felzárkózás volt az utolsó fellángolása a BB-nek, újra nőtt a különbség a két csapat között. Állandósult az öt-hat pontos kék-fehér előny, feltűnő volt, hogy mennyivel pontatlanabbul dobtak és játszottak a csehek.

Az utolsó tíz perc elején még volt egy rohama a Brnónak, felzárkóztak 67-64-re, de utána szétesett a játékuk. Hiába kértek időt, nem tudták már azt a játékot játszani, amit az első negyedben, a Kaposvár pedig a hatodik perc közepére ellépett 17 ponttal. Az utolsó percekben már nem változott a játék képe.

Kometa-Kaposvári KK – Basket Brno 90-74 (21-25, 21-17, 25-17, 23-15). Legjobb dobók Kaposvári KK: Koprivica 20/3, Abell 19/3, Jackson 13. Basket Brno: Edward 26/15, Zdanavicius 15/3.