Az ASE játszik a Kaposvárral a döntőben

Szombat (09.09) délután elkezdődött a XI. Morgen Ferdinánd férfi kosárlabda-emléktorna. Az ESZI csarnokban a négy csapat közül először a Kometa Kaposvár és a Basket Brno lépett pályára, a somogyiak 90-74-re nyertek, és bejutottak a vasárnapi döntőbe. A második mérkőzésen a házigazda Atomerőmű SE az MVM-OSE Lions ellen játszott. A paksi csapat keretéből hiányozott Eilingsfeld János sérülés miatt, és a georgiai válogatott Duda Sanadze, aki a világbajnoki szereplése miatt később, a jövő hét közepén csatlakozik a csapathoz.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Oroszlányi triplával indult a mérkőzés, Wright közelről válaszolt. White, Ihring majd Pajor is betalált távolról, közte Dorogi a palánk alól volt eredményes. Erre mindössze egy büntető érkezett válaszul, a negyedik perc végén 13-4-re vezetett az ASE. Állandósult a 8-10 pont körüli paksi vezetés, Ihring egy labdaszerzés után zsákolt egyet, Radics a palánk alól volt eredményes. Gulyás büntetőire még jött válasz, de Woods 2+1-ére nem, tetemes piros-kék előnnyel ért véget az első tíz perc.

Még nem telt el két perc a második negyedből, amikor időt kellett kérnie Csirke Ferencnek, egy 5-0-s szériával feljött az OSE, majd egy plusz büntetővel öt pontra csökkentette hátrányát. White gyorsan lehűtötte a kedélyeket egy közeli találattal, majd Wright Jr. 2+1-e érkezett, aztán Dorogi vágott be egy triplát, 13 pontra nőtt a hazai előny. Küzdött az Oroszlány, de mindig érkezett a paksi válasz, Radics akcióból és büntetőből is eredményes volt, Ihring is gyarapította pontjai számát. Wright Jr.-t nem bírták tartani, így újabb 2+1-t szerzett, amire még jött egy tripla válaszul, de White közelije után véget ért az első félidő.

Ez a negyed is vendég hárompontossal kezdődött, amire hattal válaszolt az Atom, Woods kétszer – az egyik egy zsákolás –, Wright Jr. egyszer talált be közelről. Nem állt le a hazai csapat, Dorogi, majd Gulyás is két-két pontot szerzett, 57-38-nál időt kértek a vendégek. Aztán Woods és Dorogi újabb pontjaival már húsz pont fölé nőtt a két csapat közti különbség, amire újabb vendég időkérés következett. Kovács, Gulyás, majd White is bevágott egy hármast, Wright Jr. egy kettest, már 26 ponttal ment az ASE, ebből az előnyből 22 pont megmaradt a harmincadik perc végére.

Az utolsó tíz percre a lényegi kérdések eldőltek, Csirke Ferenc az utolsó három percben a légiósokat már leültette, a fiatalokat játszatta.

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 85-65 (28-17, 19-16, 25-17, 13-10).
Atomerőmű SE: Woods 17, Gulyás 10/6, Pajor 3/3, White 12/6, Kovács 3/3, Géringer -, Radics 5, Kékesi -, Dorogi 11/3, Sövegjártó -, Ihring 6/3, Wrght Jr. 18/3.