Bálaszínházba várták a közönséget

Harmadik alkalommal rendezte meg a Csengey Dénes Kulturális Központ a Paksi BorBála elnevezésű rendezvénysorozatot az ASE sportcsarnok melletti füves területen. A szeptember 7-től 9-ig tartó eseményen gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások várták az érdeklődőket.

Kétszáznegyvennyolc szalmabálából készült el az ASE sportcsarnok melletti füves területen az idei bálaszínház, amelyet szeptember 7-én nyitottak meg a közönség előtt. A szervező Csengey Dénes Kulturális Központ sokszínű programmal várta az érdeklődőket három napon át. Délutánonként gyermekeknek szóló koncerteket tartottak, az első napot immár hagyományosan Tóth Emese zongoraművész, a Pro Artis Művészeti Iskola tanárának minizenéje nyitotta meg.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az interaktív gyermekkoncertet Dánielfy Gergő színész, zenész, műsorvezető, a 2018-as A Dal című verseny győztesének fellépése követte, aki sosem járt még bálaszínházban; elmondása szerint a helyszín hangulata különleges. Dánielfy Gergő Egyszálgitár című koncertjére akusztikus műsort hozott, amelynek keretében az életéből, a dalok születéséből is kapott ízelítőt a közönség. Este telt házas közönség előtt lépett fel Hobo.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szeptember 8-án Kalap Jakab gyermekkoncertje, Magyar Attila és Hajdú Steve előadása, a Lázár tesók majd a Rudán Joe Akusztik koncertje alkotta a BorBála programját. Szeptember 9-én terápiás kutyákat sétáltathattak a gyerekek a Csiga Biga Alapítvány jóvoltából. Ezzel egyidejűleg a Jászai Mari-díjas színész-rendező, Koltai Róbert, a Sose halok meg? című zenés-verses könyvbemutató kabaréval lépett a bálaszínház színpadára. Beszélgetőtársa, a könyv szerzője, Gaál Ildikó közreműködésével idézte fel emlékeit. Az utolsó estén a Créme de la Pop koncertjén tapsolhatott a közönség, majd Éger L. László pajzán székely meséit hallgathatták meg. A rendezvénysorozatot a Barabás Lőrinc Kvartett zárta. A BorBála programsorozat ideje alatt borokat, sajtokat is kóstolhatott a közönség. A rendezvény zárása előtt Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy elégedett a bálaszínházi program sikerével, és már tervezik a jövő évit. A bálákat idén is újrahasznosítják, a BrutálATOM pályáját alkotják majd meg belőlük a szeptember 16-i ATOMfutáson.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks