Vajta és Paks volt a vendég a települési nyílt napon

Paks és Vajta voltak a meghívott települések összesen 350 fővel az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. idei települési nyílt napjára, ahol a vendégek megismerhetik az atomerőművet, személyesen gyűjthetnek tapasztalatokat azok is, akik nem ott dolgoznak. A 2000-ben elindított és töretlenül sikeres nyílt napra minden évben az atomerőmű környezetében lévő települések közül kap meghívást kettő-három. A program fontos hozadéka az is, hogy az érintett települések egymás közötti kapcsolatát építi.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Nagyon jó hagyomány a paksi atomerőmű részéről, hogy a környezetében lévő településeket vendégül látja. Most ismét sorra került Paks, ahonnan intézményeink, a településünkön működő civil szervezetek képviselői töltöttek el egy napot az atomerőműben – összegzett Szabó Péter, Paks polgármestere, kiemelve, hogy természetesen napi a kapcsolat, nagy szimbiózisban működik a város és az atomerőmű.

Dr. Sipos Tamás, Vajta alpolgármestere azt mondta, örültek a lehetőségnek. Részt vettek az üzemlátogatáson, és sok gyermekprogram volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Elmondta azt is, hogy most először volt módjuk a vajtaiaknak csoportosan ellátogatni az atomerőműbe.

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója azt mondta, a települési nyílt nap program legfőbb célja, hogy a vendégek személyesen szerezzenek tapasztalatokat az atomerőműről. Hangsúlyozta, hogy az atomerőmű kommunikációjában a nyitottság kulcskérdés, amit csak lehet, hozzáférhetővé tesznek, és bármit lehet kérdezni, akárcsak a települési nyílt napon.

A vendéglátók természetesen az idei látogatás alkalmával is lehetőséget biztosítottak üzemlátogatásra, mégpedig kisvonaton. Készültek számos gyermekprogrammal és színpadi műsorral is, Tóth Vera lépett fel, volt habzuhatag, lufieső és torta is.

Másnap ismét nagy volt a nyüzsgés, hiszen a munkatársakat várták családi napra, ami szintén sokéves hagyomány. Ilyenkor az atomerőmű dolgozói mutathatják meg hozzátartozóiknak a helyet, ahol dolgoznak, az ismerkedés, tájékozódás szintén színes programokkal kísérve zajlik.