ATOMfutás és BrutálATOM 2023

Mintegy 1500-an vettek részt az ATOMfutáson és BrutálATOM-on szeptember 16-án. A gyermekfutamokon kívül 7, 14, 21 és 31 kilométeres távok közül választhattak a futók, akik a verseny során Paks nevezetességeit is megtekinthették. A BrutálATOM-on három távot teljesíthették a legbátrabbak. A verseny egész ideje alatt kísérőprogramokkal várták a futókat és családtagjaikat.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A 3000, 2000 és 600 méteres gyermekfutamokkal kezdődött az ATOMfutás szeptember 16-án. A hosszabb távok futamai előtt dr. Kovács Antal, az MVM Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, a verseny fővédnöke nyitotta meg a sporteseményt az ASE csarnok mellett felállított versenyközpontban. Kiemelte, hogy a gyermekekkel együtt is sok szülő futott, így kedvet kaphatnak a sporthoz, az egészséges életmódhoz. Dr. Kovács Antal maga is nevezett a versenyre, az atomerőmű tájékoztató és látogatóközpontjának 31 kilométeres váltójában vett részt. A felnőttek 7, 14 és 21 km-es távokat választhattak, a leghosszabb, 31 kilométert pedig nemcsak váltóban, hanem egyénileg is teljesíthették. Az útvonalakat ismét úgy állította össze a szervező Atomerőmű Sportegyesület, hogy érintsék Paks nevezetességeit a verseny résztvevői. Átfutottak az Erzsébet Nagy Szálloda kapuján, elhaladtak mindegyik paksi templom mellett, letekinthettek a Sánc-hegyről a Dunára, a hosszú távokat választók pedig befuthattak az atomerőmű területére is. Ezen a napon szervezték a villamos-iparági dolgozók futóversenyét is, 2000 méteren.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Délután a BrutálATOM három távja, a 2 kilométeres BrutálATOM kölyök, a 4-4,5 kilométeres light, valamint a 8-9 kilométeres classic várta a legbátrabbakat, akik különféle akadályokon át teljesíthették az útvonalakat. A futók útvonalának biztosításában önkéntes segítők, a Paksi Rendőrkapitányság és a Paksi Polgárőr Egyesület vettek részt. Városszerte zenével biztatták a versenyzőket, a polgármesteri hivatal előtt a Roger Schilling Zenekar játszott, a Rókus utcánál a Paksi Grund csapata szurkolt a futóknak. A rendezvényen kísérőprogramokkal is várták a futókat és családtagjaikat.