Jubileumi fotókiállítást rendeztek

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítást a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, az Atomstroyexport vállalat az Atom téren. A képek között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is helyet kaptak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A kiállítás célja bemutatni az élet sokszínűségét, a gazdag kulturális örökséget, a különböző nemzeti identitásokat és azt, ami Pakson megfigyelhető, hogy az emberek képesek jószomszédságban élni egymással, a természettel és a nukleáris technológiával – mondta köszöntőjében Szabó Péter, Paks polgármestere a Paks II. Atomerőmű projekt fővállalkozója, az Atomstroyexport vállalat jubileumi fotókiállításának megnyitóján az Atom téren. Kiemelte, a képek azt is kifejezik, hogy az olyan, szén-dioxid-kibocsátást nem okozó energiatermelők, mint az atomerőművek, mekkora szerepet játszanak a Föld ökoszisztémájának megőrzésében.

Anatolij Korotkov, a paksi atomerőmű-építési projekt igazgatójának helyettese, operatív igazgató a kiállításmegnyitón elmondta, a vállalat tevékenysége nem merül ki abban, hogy atomerőművet építenek Pakson, hanem szeretnének aktívan részt venni a város kulturális életében. – Most, hogy a két új blokk épül, különböző országokból, régiókból egyre több és több ember érkezik majd Paksra, azt gondolom, ez biztos tovább színesíti a város kulturális életét – emelte ki.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Bennünk van a fény című kiállításon olyan országokban készült fotók láthatók, amelyekben atomerőművet épít a Roszatom, ilyen például Banglades, India, Törökország Kína és Oroszország. A képek között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is helyet kaptak. Kóti Lóránt, a Rosatom Central Europe Kft. PR-menedzsere pozitívan értékelte a látottakat. Elmondta, zsáner- és tájképeket, illetve portrékat is láthatnak az érdeklődők a tárlaton, amely október közepéig lesz az Atom téren.