Szurkolói ankétot tartott az ASE

Jövő héten, szeptember 29-én megkezdi az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata a bajnoki menetelést. Ennek apropóján beszélgetésre invitálták a szurkolókat az ASE sportcsarnokba.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Gulyás Róbert szakosztályelnök először a sportcsarnokban és környékén folyó munkákról ejtett szót. – Jól halad az átépítés, a tervek szerint elkészülnek a kivitelezők a munkákkal az október 7-i Körmend elleni mérkőzésre. Többek között megújulnak az öltözők, új kosárpalánkokat vettünk, elkészül a VIP szektor a csarnok tekéző felőli oldalán, és nagyobb lesz a büfé is. A bajnoki rajt délutánján adjuk át a kültéri kosárlabdapályát, amit díjtalanul lehet majd használni – összegzett.

Csirke Ferenc vezetőedző azt mondta, úgy látja, már most is csapatként funkcionálnak, emberileg mindenkivel maximálisan elégedett. – Sajnos most is, mint tavaly, nem tudtunk úgy lejátszani egy meccset, hogy mindenki rendelkezésre álljon. Szerdán (09.20.) Szegeden játszottunk, délelőtt még gondolkodtunk, hogy lemondjuk, nem sok értelme volt a sérülések miatt. Remélem, a szombati (09.23.) utolsó felkészülési meccsünkön Pécsett talán páran visszatérnek – mondta.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Ezután bemutatkoztak az új játékosok, majd a szurkolók kérdéseire válaszolt Gulyás Róbert, aki elmondta, hogy komoly célokat tűztek ki a 2023/2024-es bajnoki szezonra, a vezetéstől a TOP 4-be jutás az elvárás, amihez biztosítottak a feltételek. – Épül a csapat, voltak jobb és rosszabb edzőmeccsek, de folyamatosak a kisebb-nagyobb sérülések és betegségek is. A georgiai válogatott, Duda Sanadze térde bevizesedett, White kisebb húzódással bajlódik, Gulyás Milán lebetegedett, és Eilingsfeld sem tud még együtt gyakorolni a csapattal – tájékoztatott.

Maga az érintett, Eilingsfeld János azt mondta, hogy talpsérüléssel kínlódik, azon vannak, hogy minél előbb rendbe jöjjön, ha minden jól megy, jövő héten elkezdheti a közös edzéseket.

Az ankét végén az első ötven bérletes között kisorsolták Kovács Ákos mezét, amelyet a csapat minden tagja aláírt. A szerencsés nyertes Csányi Dániel.