A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlése Bécsben

Forrás: haea.gov.hu

Szeptember 25. és 29. között tartják Bécsben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) közgyűlésének 67. éves rendes ülését. A NAÜ legfőbb döntéshozatali szervéhez, a közgyűléshez kapcsolódóan szeptember 26. és 27. között megrendezendő tudományos fórum témája a Nukleáris innovációk a zérókibocsátás érdekében (Nuclear Innovations for Net Zero) lesz. Az egyhetes rendezvény alatt az országoknak lehetőségük nyílik két- és többoldalú találkozók lebonyolítására, erősítve a nukleáris területhez kapcsolódó nemzetközi együttműködést, írják az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján.

A NAÜ a honlapján internetes élő közvetítést biztosít, hogy minden érdeklődő online tudja követni a közgyűlés eseményeit. Az élő közvetítés elérhetőségét a megnyitó napján teszik közzé.

A NAÜ tevékenysége alapvetően három nagy, egymással összefüggő és egyensúlyban lévő területet ölel fel: a nukleáris energia és más nukleáris technológiák békés célú felhasználásának segítése és támogatása, a nukleáris biztonság erősítése, valamint a nukleáris tevékenység békés jellegének ellenőrzése az úgynevezett biztosítéki rendszer keretében.

Forrás: haea.gov.hu