Autómentes nap Pakson

Bringás reggelit tartottak Pakson a városháza előtt szeptember 22-én az Autómentes nap alkalmából. Péksüteménnyel és üdítővel várták azokat, akik a kerékpáros közlekedés választásával támogatták a környezetbarát és a fenntartható városi közlekedést.

Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

A program délután folytatódott az Atom téren. Az eseményen ki lehetett próbálni a visziklit és a futóbiciklit is. Ezen kívül részt vehettek az érdeklődők kézműves-foglalkozáson, ügyességi játékokon, és kitölthettek KRESZ-tesztet. A rendezvényre kitelepült a rendőrség és a katasztrófavédelem, a gyerekek megnézhettek tűzoltó- és rendőrautót is, illetve belebújhattak tűzvédelmi felszerelésbe. A program részeként a biztonságiöv-szimulátort is ki lehetett próbálni.

Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

A kampány célja többek között, hogy felhívja a figyelmet a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, és a környezetvédelemre. Ezen kívül, hogy népszerűsítse a fenntartható városi közlekedést. 1998 óta tartják meg az Autómentes napot szeptember 22-én. Paks hosszú évek óta csatlakozik a kezdeményezéshez.