Felújítják a Vörösmarty utcai óvoda homlokzatát

Felújítják a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodájának utcai homlokzatát. Szabó Péter polgármester azt mondta, az önkormányzat szándéka, hogy folyamatosan felújítsa és karbantartsa az intézményeit, hiszen így nem kell hosszabb idő eltelte után nagy, komplett felújításokat végrehajtani, ami többe is kerülne.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Ütemterv szerint, évente felújítunk egy-egy óvodaépületet, vagy épületrészt, ahogy ez most a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodájában történik – tájékoztatott a polgármester. Hozzátette, hogy a felújítás nyomán ismét esztétikus lesz az épület homlokzata, ugyanakkor a munkálatok során szigetelést is végeznek a szakemberek, amivel a belső falvizesedés is megoldódik, nem kell majd gyakran újra festeni azokat, tehát időtálló is lesz ez a rekonstrukció.

A Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvoda utcafronti homlokzatfelújításához szükséges állványozás miatt az épület előtti járdát, illetve négy parkolót lezárják. Az óvodába a kisebb konyha épületrész melletti kapun keresztül lehet bemenni. A vakolatbontási munkák alatt néhány napig nagyobb zaj várható, kérik a környéken lakók türelmét.

A homlokzat felújítása 20 millió forintba kerül, amit önkormányzati forrásból biztosítanak.