Bronzérmet szerzett Pupp Réka Bakuban

Bakuban rendezték a World Tour versenyek következő állomását, amelyen a paksi dzsúdósokat Pupp Réka képviselte az 52 kg-os súlycsoportban. Vele tartott edzője, Braun Ákos is, aki egyben a női szövetségi kapitány tisztséget is betölti, írják a judo.ase.hu oldalon.

Pupp Réka kiemeltként kezdte meg a küzdelmeket, ahogy ezt tőle megszokhattuk az elmúlt időszakban, hiszen igen előkelő helyet foglal el a világranglistán. Egy jól ismert spanyol ellenféllel, Lopez Sheriffel kezdett, és habár rendkívül szoros volt a küzdelem a mérkőzés hajrájában, Réka megvillant egy belsőcombdobás erejéig, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Ugyancsak kellemetlen ellenfél volt a horvát Puljiz a legjobb négy közé jutásért, de szerencsére itt is végigtudta irányítani a mérkőzést az ASE kiválósága, és végül belekényszerítette Puljizt egy szabálytalan technikába, ami miatt leléptették.

Az elődöntőben a japán Omori állta Pupp Réka útját. Ezúttal a szigetországi sportoló tudott megvillanni egy értékelhető dobásra, így a délutáni final blockra a bronzérem reményében készülhetett az ASE versenyzője. Az üzbég Kadamboeva nagy fizikai erővel és kellemetlen stílussal rendelkezik, nem meglepő, hogy aranypontig jutottak a küzdőfelek. Ott viszont Réka tudott egy gyönyörű lábsöprést végrehajtani, amelyből egyből le is szorította ellenfelét. A leszorításhelyzetet már nem kellett megtartani, hiszen a golden score-ban akciópontnál véget ér a mérkőzés. Ezzel a bronzéremmel Pupp Réka újabb pontokat szerzett, és tovább javította az olimpiai kvalifikációs rangsorban elfoglalt igen előkelő helyét. Szép fokozatosan lépked a célja felé, ami nem pusztán az olimpiai kijutás, hanem a rangsor legjobb négy helyezettjének valamelyike. Ez azt eredményezheti, hogy a favoritokkal csak a legjobb nyolc között találkozna az ötkarikás játékokon. Idén még egy nagyon fontos verseny, a kontinensbajnokság vár olimpikonunkra.

Forrás: judo.ase.hu, indexkép: ASE