Megünnepelték az idősek világnapját

Az idősek világnapja alkalmából tartottak programot a Paksi Életfa Idősek Otthonában. Ferenczi Ildikó intézményvezető azt mondta, hol máshol, ha nem nálunk kiemelt fontosságú megemlékezni az idősek világnapjáról, az irántuk érzett megbecsülést, tiszteletet, szeretetet ilyenkor még inkább kihangsúlyozni.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az ünnepelteket köszöntötte Szabó Péter polgármester, aki úgy fogalmazott, hogy a program a szépkorúak iránti tiszteletadásról, háláról és gondoskodásról szól. Megköszönte az intézményvezetőnek és a munkatársaknak, hogy így gondoskodnak a lakókról, és nemcsak ezen a napon, hanem mindennap huszonnégy órában. A polgármester hozzátette, azért is fontos, hogy az intézményben is legyen idősek világnapi program, mert nem mindannyian tudnak részt venni a már szintén hagyományos városi rendezvényen.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az idősek világnapi program évek óta hagyomány az intézményben. Örömmel fogadták a Csengey Dénes Kulturális Központ segítségével az otthonba szervezett műsort: Cintányéros, cudar világ! címmel a Fedák Sári Színház operett és táncdal koncerttel lépett színre.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A városi ünnepség szeptember 29-én 17 órakor lesz a Csengey Dénes Kulturális Központban. Köszöntőt mond Szabó Péter polgármester, majd Szinetár Dóra Csinálom a fesztivált című műsora következik, zongorán kísér Révész Richárd. Az ünnepséget követően állófogadáson látja vendégül az eseményre korábban regisztrált vendégeket Paks Város Önkormányzata. Délelőtt egészségügyi szűréseken, vizsgálatokon vehetnek részt az idősek a Paksi Gyógyászati Központ munkatársainak közreműködésével, lehetőség lesz laborszűrésre, testzsírszázalék mérésre, táplálkozási tanácsadásra, vérnyomásmérésre, frissítő masszázsra, gyógytornára, Bemer szaktanácsadásra és termékpróbára is. A részletek megtalálhatók a paks.hu oldalon a mi paksiak/eseménynaptár fül alatt.