Folytatódott a Paksi Közéleti Estek sorozat

Meister Éva előadására várták az érdeklődőket szeptember 28-án a Csengey Dénes Kulturális Központba. A Magyar Művészetért-díjas színművész korokon és egyházakon, társadalmi megosztottságokon átívelő imákat, fohászokat, himnuszokat és a magyar irodalom ilyen vonatkozású verseit hozta az estre Ima Magyarországért címmel.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

„Magyarok fénye, ország reménye! Légy áldott, szent István király! Légy áldott, szent István király!” Az államalapítóról is énekelt paksi előadásán Meister Éva, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa, Magyar Művészetért-díjas színművész a Paksi Közéleti Estek legutóbbi estjén.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Korokon és egyházakon, társadalmi megosztottságokon átívelő imák, fohászok, himnuszok és a magyar irodalom ilyen vonatkozású versei hangzottak el az Ima Magyarországért című pódiumesten. A színművész az előadás kapcsán hangsúlyozta, hogy imára mindig szükség van. Úgy véli, a hit tartja az embereket életben, az a támaszuk akárcsak neki. – Ha valaki nem Istenhívő, akkor is kell valamiben hinnie. Maga a hit, a valamiben való hit elengedhetetlen. Az, hogy ki milyen szinten imádkozik, vagy ki milyen szinten éli meg a hitét az egy másik kérdés – mondta.

A programot a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Paksi csoportja szervezte. Pálmai István, az egyesület elnöke elmondta, hogy igyekeznek a közéleti esteknek mindig aktualitást találni. – Az Ima Magyarországért című előadásra is okkal esett a választásunk. Hazánkat ugyanúgy, mint a történelme során oly sokszor óriási támadások érik – tájékoztatott, hozzátéve, hogy támadnak jobbról, balról, kívülről és belülről is. Kiemelte, hogy nem elegendő az, ha van egy markáns politikai erő Magyarországon, amelyik igyekszik ellenállni ezeknek a támadásoknak, hanem szükség van valamiféle lelki megerősítésre is. Meister Éva színművész előadása ezt a lelki megerősítést szolgálta.

A Paksi Konzervatív Egyesület sorozata folytatódik, október 12-én Kilyén Ilka színművész irodalmi összeállítását lehet meghallgatni.