Jubileumot ünnepeltek az óvodában

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Negyven év alatt nagyon sok gyermek járt ebbe az óvodába. Egykor magam is itt voltam óvodás egy évet, amikor Paksra költöztünk, és a gyermekeim is ebbe az óvodába jártak. Ezért különösen megható itt állni negyven év múltán. Csak hálával és köszönettel tudok emlékezni az óvónénikre – mondta Szabó Péter polgármester a Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodájának születésnapi rendezvényén. Beszélt arról, hogy az önkormányzat nagy figyelmet fordít intézményei karbantartására, felújítására. – A Kishegyi úti óvodában a közelmúltban fejeződött be az udvar egy részének felújítása, amit szándékunkban áll folytatni, mellette pedig az épület és a játszóeszközök fejlesztése is cél – emelte ki.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A mai Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodáját 1983-ban nyitották meg. Akkor nem egészen így nézett ki az új építésű gyermekintézmény, hiszen a bebútorozott épületet még otthonossá, gyermekbaráttá kellett tenni, az udvaron nem voltak játszótéri eszközök, és a mai dús növényzetnek sem volt még nyoma, de mára mindebből már nem hiányzik semmi. A fenntartó önkormányzat gondoskodásának és az óvodában dolgozók munkájának eredményeként jól felszerelt gyermekintézményben, szép környezetben tölthetik a hétköznapokat a gyermekek jelenleg öt (1986 óta vegyes) csoportban. Az óvodapedagógusok több mint harminc éve az Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel program szellemében dolgoznak. A Kishegyisek hat éves korukra mesére, zenére, alkotó tevékenységre érzékeny, magabiztos, önálló, testileg, lelkileg kiegyensúlyozott óvodásokká válnak.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Az elmúlt negyven év nagyon tartalmas volt, sok munkával telt, de nem volt hiábavaló – mondta Tóth Zoltánné tagóvoda vezető. Beszámolt arról, hogy a jubileumi ünnepnapon délelőtt kézműves-foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek, és volt légvár, délben pedig óriástorta, ami nagy sikert aratott az óvodások körében. Délután műsort adtak a Zeneovisok, aztán pedig a Tiszta Forrás zenekar lépett színre népzenével és táncházzal. – Tartalmas, élménydús nap volt – húzta alá.