Tankerületekkel kötött megállapodást az egyetem

Három tankerülettel is stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem október 2-án. Az együttműködési megállapodással rendelkező középiskolákból érkező jelentkezők száz plusz intézményi pontot kapnak a 2024-es általános felvételi eljárástól – tájékoztatott az egyetem kommunikációs központja.

(dr. Rajcsányi-Molnár Mónika intézményfejlesztési és általános rektorhelyettes; Péterffy Balázs a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese; dr. András István rektor; Kalamán Ferencné, Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgató; dr. Baráth Csilla, Szekszárdi Tankerületi Központ szakmai vezető; Kökönyei Hedvig, Tamási Tankerületi Központ szakmai vezető; dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes. Fotó: Lóki Bence – DUE)

A Dunaújvárosi Tankerület Központ mellett a Szekszárdi, valamint a Tamási Tankerületi Központtal bővült a Dunaújvárosi Egyetem stratégiai partnerlistája. Az együttműködés célja többek között, hogy a szakmai-tudományos kapcsolatok bővítése érdekében kölcsönösen támogassák egymást az intézmények a beiskolázás és a szakmaválasztás területén.

Mint ismert, a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy melyek azok az intézményi feltételek, amelyekre plusz pontot adnak a 2024-es általános felvételi eljárás során. A Dunaújvárosi Egyetem a stratégiai együttműködési megállapodással rendelkező középiskolákból érkező jelentkezőknek a maximálisan adható, azaz száz többletpontot garantálja.

Az együttműködési megállapodás a Dunaújvárosi Tankerületi Központ, a Szekszárdi Tankerületi Központ és a Tamási Tankerületi Központ valamennyi intézményére vonatkozik. Az intézmények teljes körű névsora megtekinthető itt – olvasható a kommunikációs központ közleményében.