Darrin Govens érkezett az ASE-hoz

Az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának három meghatározó játékosának sérülése nehezíti a csapat mindennapjait. Ahogy azt a kosarlabda.ase.hu oldalon írják, az orvosi vizsgálatok és kiértékelések után Duda Sanadzénak egy kisebb térdműtétre van szüksége, várhatóan 6-8 hetet vehet igénybe a felépülése.

Mario Ihring az NKA Pécs elleni barátságos mérkőzésen szenvedett vállsérülést, szerencsére nincs komoly probléma. A rehabilitációja már megkezdődött, viszont fontos, hogy megfelelő ütemben haladjanak a kezelések és a visszatérés, amihez akár négy hét is szükséges lehet.

Eilingsfeld János állapotáról később tájékoztatják a szurkolókat.

A jelenleg kialakult helyzetben a vezetőségnek gyors döntést kellett hoznia a játékosok megfelelő pótlására, így kézenfekvő megoldásnak tűnt a ligában már jól ismert, korábbi válogatott játékos, Darrin Govens leigazolása, aki már megkezdte a közös munkát Csirke Ferenc vezetőedzővel.

Govens 35 éves, 185 cm magas, 86 kg súlyú irányító a Saint Joseph’s egyetemi csapatával szerepelt az NCAA-ben, majd profi karrierjét a görög első osztályban szereplő Ikaros Kallitheas csapatában kezdte meg, később Izlandon, Oroszországban és Franciaországban is szerepelt. Az NB I. A-csoportban a 2014/2015-ös idényben az Egis Körmend csapatában mutatkozott be, ahonnan először Zalaegerszegre, majd Szombathelyre igazolt. Később megfordult az Alba Fehérvár, a Szeged és a DEAC csapatában is. 2019-ben Magyar Bajnok lett a Falco KC csapatával, a 2020/2021-es szezonban pedig a legértékesebb játékosnak választották.

A vezetőség folyamatosan azon dolgozik, hogy Govens pályára tudjon lépni hétvégén az Egis Körmend elleni mérkőzésen.

Forrás: kosarlabda.ase.hu