Megjelent a Bursa Hungarica pályázati kiírás

2023. november 3-ig várják az igényléseket a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz. A részletes pályázati kiírások, a bírálati szabályzat és az igényléshez szükséges pályázati adatlapok megtalálhatók a város honlapján.

Idén is csatlakozott Paks Város Önkormányzata a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz, amelynek célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok. A pályázati kiírás megjelent, a pályázati határidő 2023. november 3.

A pályázat beadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, a felület elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx. A személyes és pályázati adatok ellenőrzése, rögzítése után a pályázók a kinyomtatott pályázati űrlapot a szükséges mellékletekkel a lakóhely szerinti települési önkormányzatnál nyújtsák be egy eredeti, aláírt példányban.

A részletes pályázati kiírásokat, a bírálati szabályzatot és az igényléshez szükséges pályázati adatlapokat a város honlapján (paks.hu) megtalálják (ide kattintva is elérhető).

Tovább információért Balló Zsuzsannát lehet keresni a Paksi Polgármesteri Hivatalban a 75/500-618-as telefonszámon.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel