Idén is lesz pop-rock-jazz fesztivál Pakson

Idén is várják amatőr zenekarok jelentkezését a 26. Öröm a zene – Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál és Tehetségkutatóra, mégpedig 2023. október 27-én éjfélig. Ennek részleteit megtalálhatják a paksipoprockjazz.hu (jelentkezés online) honlapon.

Tavaly az első helyezett zenekar a Lunda volt Budapestről. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív

A fesztivál célja kettős: egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a paksi és környékbeli fiataloknak, másrészt lehetőséget adni tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre. Sajnos a tehetséges fiatal zenekarok többsége a szakértői segítség, a megfelelő anyagi háttér hiánya, illetve a kevés nagy nyilvánosság előtti bemutatkozási lehetőség miatt felbomlik, a tehetségek elkallódnak. A szervezők úgy gondolják, hogy a paksi fesztivál évenkénti megrendezésével egy népszerű, a szakma szemszögéből fajsúlyos hagyományt teremtettek.

A XXVI. Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál és Tehetségkutatót november 18-án a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban rendezik meg. Amatőr (lemezszerződéssel nem rendelkező) zenekarok jelentkezését várják. A jelentkezés feltétele: 10-15 perces hanganyag (a formáció YouTube-csatornájának vagy videólinkjeinek elküldése; vagy egy elérhető tárhelylink elküldése, melyről letölthetők a zenei fájlok), valamint tízezer forint nevezési díj zenekaronként a fesztiválra való beválogatás esetén. A jelentkezés online lehetséges a megadott linken keresztül: https://paksipoprockjazz.hu/jelentkezes_online.php

Az elmúlt évekhez hasonlóan értékes nyeremények találnak gazdára a fesztiválon. A résztvevők 12-15 perc műsorral léphetnek fel. A zsűri elnöke Berki Tamás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott énektanára, tagjai pedig Papp Gyula, a P.Mobil együttes billentyűse, a Skorpió Dinamit volt billentyűse, Sárdy Barbara, a Mother Funker együttes énekese, szövegírója, Pap Tibor a Peron Alapítvány ügyvezető igazgatója, Andrásik Remo gitártanár, a HANOSZ főtitkára, Mezősi László, a Duna-Rock Motoros Találkozó főszervezője, valamint Kovács Pál, az az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói kabinetfőnöke.

További Információ:
Ruff Ferenc tel.: 06/20/93-94-776, email: prjfesztival@gmail.com
Gyulai István tel.: 06/70/567-0472, email: prjfesztival@gmail.com