Legyél te is jótevő! – A Paks Kistérségi Szociális Központ pályázata

Legyél Te is jótevő! Segíteni menő! Rajzold le vagy mutasd meg! címmel hirdetett kreatív pályázatot 3-18 éves gyerekek, fiatalok számára a Paks Kistérségi Szociális Központ. A pályázat célja, hogy a pályázók a témát feldolgozva alkalmazzák a segítséget, illetve hogy erősítsék a fiatalokban az összefogás, a segítség, a barátságosság és másokért való felelősségvállalás jelentőségét. A segítség számtalan helyen megmutatkozhat. Ötletek a pályázatra: segíteni egy osztálytársnak a tanulásban, kertészkedni a szomszédban vagy a nagyszülőknél, részt venni otthon a házimunkában, stb.

Fotó: Pixabay
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com

A nevezés formái: Rajz készítése bármely technikával (méret nincs meghatározva). Ha valaki inkább cselekvéssel szeretné megmutatni példaértékű viselkedését, akkor arra is van lehetőség. Természetesen pedagógus vagy szülő segítségét is igénybe lehet venni. Ebben az esetben fotóval vagy videóval megörökített pályázati anyagot várnak a szervezők, ami bemutatja, hogy a pályázók hogyan segítenek egymásnak, illetve másoknak.

Korcsoportok (egyéni vagy csoportos): óvodás, általános iskola alsó tagozatos, általános iskola felső tagozatos, középiskolás – 3-18 éves korig.

Az elkészült pályamunkákat 2023. november 6-ig várják, a rajzokat a Paks Kistérségi Szociális Központba (Paks, Ifjúság útja 4.), a fotókat, videókat a prevencio@paks.hu e-mail címre. Az alkotások hátoldalán és az emailben legyen feltüntetve a pályázó neve, életkora, szülő vagy felkészítő elérhetősége.

A rajzokból kiállítást rendeznek, a fotókat, a videókat bemutatják. A legjobban sikerült pályaműveket korcsoport szerint díjazzák.