A megye kiválóságait díjazta a VOSZ

Dr. Győri Attila sebész főorvos, dr. Elter József mérnök, hőfizikus és Törő György fafaragó, népi iparművész vehette át idén a megyei Prima díjat. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) minden évben ezzel a kitüntetéssel ismeri el a megye kiválóságait. A VOSZ által alapított elismerés küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket. Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc vármegyében hárman-hárman nyerhetik el.

Potápi Árpád, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és dr. Fajszi Lajos, a VOSZ Tolna vármegyei elnöke köszöntötték a megjelenteket a VOSZ 18. Tolna vármegyei gálaestjén október 13-án. A rendezvénynek idén is a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ biztosított helyszínt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hagyomány, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a megye kiválóságainak munkáját Prima díjjal ismeri el. A díjat elsőként a szakályi születésű Törő György fafaragó, népi iparművész vehette át a rendezvényen. A megyei Prima díjat a 2017-es közönségdíj elnyerése után, 2023-ban dr. Győri Attila is átvehette. A sebész főorvos szerint ez óriási elismerés, beszédében a felterjesztőknek köszönte meg a jelölést. A megyei Prima díjban idén harmadikként dr. Elter József mérnök, hőfizikus részesült. Utazás miatt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese később veszi át a kitüntetést.

Az idei megyei Prima gálán – ragaszkodva a hagyományokhoz – ezúttal is köszöntötték az Országos Év Vállalkozója díj nyertesét. Az elismerést dr. Gál Gábor kapja majd kézhez a budapesti gálán. A fog- és szájbetegségek szakorvosa örömmel fogadta az elismerést, szerinte a tavalyi Megyei Év Vállalkozója díj után ez egy újabb visszacsatolása annak, hogy magas szinten végzi tevékenységét.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját is külön szólították a színpadra. Dr. Kovács Antal olimpiai bajnok a Prima Primissima díj jelöltjeként vesz majd részt az év végi budapesti rendezvényen.

Hagyomány, hogy a VOSZ elismeri a vármegyében tevékenykedő vállalkozók munkásságát is. 2023-ban a Megyei Év Vállalkozója díjjal a paksi Magyarics László tevékenységét is díjazták. Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, hogy a már begyűjtött elismerések alapján az látszik, hogy a vállalkozók érvényesülni tudnak a városban.

A VOSZ 18. Tolna vármegyei gálaestjét kulturális program is színesítette. A rendezvényről részletes összefoglaló tekinthető meg a TelePaks Közélet Közelről című magazinjában.