Márton-napi újboráldást tartanak a Sárgödör téren

November 11-én Márton-napi újboráldást tartanak a Sárgödör téren. A részletekről Leber Ferenc, a szervező Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének elnöke és dr. Hanol János, a civil szervezet titkára tájékoztattak a helyszínen ma (10.20.) délután.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Leber Ferenc elmondta, hogy az idei újboráldást a megszokottnál szűkebb tartalommal rendezik meg, ami azt jelenti, hogy nem lesz meghívott fellépő, illetve kisebb rendezvénysátor áll majd rendelkezésre. – A boráldás hagyományos elemeit megtartják, a megszokott módon zajlik majd, a borkészítők most is elhozhatják a boraikat, amiket a boráldás után hazavihetnek, illetve a három nagy hordóban rejtező borokat meg lehet majd kóstolni – tájékoztatott.

Dr. Hanol János a programról elmondta, hogy ez lesz a tizenkilencedik Márton-napi újboráldás. A program 16 órakor kezdődik a Sárgödör téren felállított rendezvénysátorban. A köszöntőket követően az egyházak képviselői megáldják az újborokat. Ezután csapra verik a hordókat. Az esten fellép a Siller Nótakör, majd Tausz János szolgáltat zenét.