Sima vendégsiker

A férfi kosárlabda NB I/A csoportjában az Atomerőmű SE hazai pályán fogadta a Kometa-Kaposvári KK csapatát. A paksi csapat nagyon beragadt a bajnoki rajtnál, három vereség után tévés meccsen kellett javítani, és megkezdeni a felzárkózást. A vendégeknek is nagyon kellett volna egy siker, az előző fordulóban Szombathelyen szenvedtek kiütéses vereséget. Hazai oldalon bizakodásra adhatott okot, hogy visszatért vállsérüléséből a szlovák válogatott Mario Ihring, és rendbe jött Dorogi Gergő bokája is.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kihagyott vendéghelyzettel indult az első negyed, Govens viszont nem hibázott, Wright 2+1-e után 6-2-t mutatott az eredményjelző. White hat pontra növelte a hazai előnyt, de egy hat nullás szériával egyenlített a Kapos a negyedik perc végén. Wright és Woods révén újra az ASE vezetett, de a hetedik perc végére már ismét a vendégeknél volt az előny. Radics ziccere és Woods zsákolása után újra a paksi társaság vezetett, de egy triplával és egy közelivel ismét átvették a vezetést a somogyiak. White egyenlített, majd a negyed végén az Atom támadhatott, de nem sikerült átvenni a vezetést a tízedik perc végén.

Már a második perc elején időt kellett kérnie Csirke Ferencnek, egy hét nullás vendégsorozat után 18-25-öt mutatott az eredményjelző. Futott az eredmény után az ASE, a vendégek pedig egyre magabiztosabbak lettek. Körülményesen, lassan szőtte támadásait az Atom, míg a KKK sokkal gyorsabban, és ráadásul hatékonyabban játszott. A nyolcadik perc végén, Pajor révén született meg a második hazai hárompontos találat, a vendégek ekkor már hét triplát szereztek. A hátralévő bő két percben csak a kék-fehérek szereztek pontokat, és jelentős előnnyel nyerték az első félidőt.

A nagyszünet után sem sokat változott a játék képe, tovább nyílt az olló, újabb vendéghármasok után 35-61-et mutatott az eredményjelző. Feljavult a hazaiak védekezése, Gulyás Milán pedig bedobott egymás után négy hárompontost. Pajor ziccere után a vendégek kértek időt 51-67-nél a kilencedik perc közepén. Nem sikerült tovább csökkenteni a különbséget, az utolsó találatot Ihring szerezte.

Az utolsó tíz percben Ihring zsinórban szerzett hét pontjával 60-73-ra zárkózott a paksi csapat, de a vendégek egy eladott ASE labda után újra növelték előnyüket. Hosszú hajrát nyitott a hazai társaság, Gowens távoli találata után Woods büntetőkkel egyenlített, majd másfél perccel a vége előtt Ihring közelijével feljött 71-79-re. Időt kért a Kaposvár, és a hátralévő időben megőrizte előnyét.

Atomerőmű SE – Kometa-Kaposvári KK 73-82 (18-18, 14-28, 21-23, 20-13).
ASE: Woods 16, Gulyás 13/12, Pajor 5/3, White 4, Kovács 1, Radics 2, Kékesi NJ, Dorogi -, Sövegjártó -, Ihring 8/3, Govens 9/6, Wright Jr. 15.

Csirke Ferenc: Elnézést kérek a paksi szurkolóktól, nem ezt érdemlik. A Kaposvár jól játszott, tarthatatlan volt az egyik kis emberük, és volt náluk még ezen kívül pár jó teljesítmény. Még egyszer elnézést, és magába kell néznie mindenkinek.

Gulyás Milán: Nehéz úgy meccset játszani, hogy mínusz tíz plusszal megyünk szünetre. Aztán bent maradtunk az öltözőben, az utolsó negyedben volt egy kis fellángolásunk, de ez kevés volt.