Govens: jól érzem magam, jók a körülmények

A sok sérülés miatt az első bajnoki forduló után az ASE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata szerződtette Darrin Govenst. A 35 éves, 185 cm-es és 86 kg-os irányító a Saint Joseph’s egyetemi csapatával szerepelt az NCAA-ben, profi karrierjét a görög első osztályban kezdte meg. Később Izlandon, Oroszországban és Franciaországban is szerepelt. Az NB I/A csoportjában a 2014/2015-ös idényben az Egis Körmend csapatában mutatkozott be, ahonnan Zalaegerszegre, majd Szombathelyre igazolt. Később játszott az Alba Fehérvár, a Szeged és a DEAC csapataiban is. Magyar bajnok lett a Falco KC csapatával 2019-ben, a 2020/2021-es szezonban pedig a liga legértékesebb játékosának választották.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Gondoltad, hogy az idén még Magyarországon fogsz játszani?

– Nem gondoltam, hogy Magyarországon fogok kikötni, voltak más ajánlataim is, végül is ezt fogadtam el.

– Mennyit tudtál a csapatról mielőtt aláírtad a szerződést?

– Szinte semmit nem tudtam a csapatról, és még most is csak tájékozódom. Nagyon gyorsan ment minden, három edzés után már játszottam is a Körmend ellen. Most kezd eljönni az az idő, amikor látom, hogy hol lehetnek a problémák, mit lehet javítani.

– Hogy érintett az, hogy idejössz, és rögtön utána egy edzőváltás történik?

– Ilyen szituációban még nem voltam. Nem szerencsés helyzet az, amiben most van a csapat, nincs mese, innen kell felállni, és innen kell tovább menni. Amit ki kell emelni, hogy a csapat energiája nem volt megfelelő, ezen változtatni kell, ez a legfontosabb.

– Eddig csak játékosként fordultál meg Pakson, milyennek ítéled a környezetet, ami fogadott?

– Kisvárosba kerültem, ami fontos, közel van minden. Pár perc alatt ott vagyok a csarnokban, étteremben, boltokban. Ilyen szempontból ez egy nagyon jó hely egy játékos számára, hogy csak a kosárlabdára kelljen figyelnie. Tetszik, jól érzem magam, jók a körülmények. Jók a szurkolók, úgyhogy most rajtunk van a sor, hogy megmutassuk, mit tudunk, hogy oda tegyük magunkat.