Krasovec: minél magasabban, előrébb szeretnénk végezni

Négy forduló után négy vereséggel a táblázat utolsó helyén áll az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rossz rajt miatt a Kaposvár elleni mérkőzés másnapján (10. 22.) az Atomerőmű SE vezetősége felmentette Csirke Ferencet a vezetőedzői feladatok alól. A szlovén Sebastjan Krasoveccel állapodott meg az ASE, így a 45 éves, korábban hazánkban az MVM-OSE Lions és a Zalakerámia ZTE KK csapatát vezető szakember vette át a gárda irányítását. Október 23-án megérkezett Paksra, és este megtartotta az első edzését. Sebastjan Krasovec kedden (10.24.), az esti edzés előtt válaszolt a Paksi Hírnök kérdéseire.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Mi most a legfontosabb a csapat szempontjából?

– Szeretném a saját elképzeléseim szerint alakítani a csapatot, a terveim szerint szeretnék haladni, nyilván ez nem egyszerű, mivel már elkezdődött a szezon, és sok idő sincs rá, hiszen a Falco meccs itt van már a nyakunkon. Valameddig el kell jutni, de az első lépés az, hogy elindítsuk azt, amit én elképzelek.

– Mielőtt elvállalta a felkérést tájékozódott a csapatról és a helyzetéről?

– Mario Ihringgel már dolgoztam együtt, de ismerem Whiteot és Govenst is, valamint az összes magyar játékost. Tehát nem ismeretlen számomra a közeg, láttam a csapat összes meccsét, vannak elképzeléseim, hogy hol lehetnek a hibák, majd ezen fogunk dolgozni.

– Már megtartotta az első edzését, milyen tapasztalatokat szerzett?

– Pozitív benyomásokat szereztem, egy kemény edzést tartottunk két nappal a mérkőzés után, hajtott mindenki.

– Elég jól ismeri a magyar viszonyokat, öt évet dolgozott már itt. Hogy látja, mire lehet képes ebben a mezőnyben ez a játékoskeret?

– Nyilván minél magasabban, előrébb szeretnénk végezni, nem azért jöttem ide, mert ezt lehetetlennek tartanám. Még csak négy forduló ment el a bajnokságból, rengeteg van hátra. Arra kell koncentrálnunk, hogy minél hamarabb összeálljon a csapat, és elkezdjünk előre menetelni.