Járdafelújítás az Újtemplom utcában

Töredezett, foltozott a járda az Újtemplom utca nyugati oldalán. – Nem sokáig marad így, hamarosan elkezdődik a szakaszos felújítása a Tolnai út és az Ady Endre utca között – tájékoztatott Leber Ferenc alpolgármester. A beruházás részeként két méter szélességben és kétszázötven méter hosszan, a régi feltöredezett burkolatot térkőre cserélik az utca ezen részén. Emellett mintegy száz méter hosszan zárt csapadékcsatornát építenek a nyílt, balesetveszélyes árok helyett. – Ezzel a megoldással megszűnik az eső áztató hatása a házak alapjánál, amivel kapcsolatban több bejelentés érkezett már az önkormányzathoz – emelte ki a körzet képviselője. A Szentlélek templom közelében lakossági igényre egy okoszebrát is kialakítanak, ezzel növelve a közlekedésbiztonságot.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházás mintegy 43 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg. A munkálatokat hamarosan elkezdi a kivitelező ZO-BAU Kft. Ezenkívül, az E.ON saját költségén egy 22 kilovoltos földkábellel fejleszti a hálózatot.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A beruházást befolyásolja, hogy az E.ON mikor tudja lefektetni a földkábelt, amely az Újtemplom utca – Vak Bottyán utca kereszteződéstől egészen a Kishegyi útig halad majd. Amint ez befejeződik, a csapadékcsatorna építésével kezdünk. Ezt követően fogjuk letérkövezni a járdaszakaszt – tájékoztatott Siklósi Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője.

Az építkezés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani, illetve ideiglenesen áthelyezik az Újtemplom utcai buszmegállót. Várhatóan februárig tartanak a munkálatok.

Leber Ferenc arról is tájékoztatott, hogy idén további beruházások várhatók a városban, a körzetében előkészítés alatt van a Domb utca és a Zápor utca közötti területen az iskola előtti árok lefedése, ezen a részen parkolókat alakítanának ki.