Várják az igényeket a karácsonyi ajándékcsomagra

– Idén is karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az alacsony jövedelemből élő helyi nyugdíjasoknak. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy van rá igény, évről-évre 500-700 érintett vette igénybe ezt a támogatást – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy az ajándékcsomagokat a visszajelzések alapján állítják össze, lesz benne tartós élelmiszer, édesség, kisebb ajándéktárgy.

Fotó: TelePaks

Szabó Péter úgy tájékoztatott, hogy azok a paksi lakóhellyel rendelkező nyugdíjasok adhatják be igényüket a karácsonyi ajándékcsomagra, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99.750 forintot, egyedül élők esetén pedig a 142.500 forintot. – A háztartásokba kiküldött szórólap hátoldalán található kérelemnyomtatványt kell kitölteni, és csatolni hozzá a jövedelemigazolásokat, melyből a család egy főre jutó jövedelme kiszámítható. A kérelemnyomtatvány a paks.hu honlapon is elérhető. A kitöltött kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal (Paks, Dózsa György út 55-61.) ügyfélszolgálatán kell leadni november 27-én 16 óráig – összegzett a polgármester.

Mint elhangzott, a hivatal megszervezi az ajándék házhozszállítását, amire december 1. és 20. között kerül majd sor. A félreértések elkerülése érdekében az ajándékcsomagok átadása a személyazonosság igazolását követően történik. Mivel az ajándék átadásának időpontját nem tudják pontosan meghatározni, ezért kérik, hogy ha a megadott időszakban valaki nem tud a lakásán tartózkodni, egy írásos meghatalmazással bízzon meg valakit az átvétellel, és az átadási címet közölje az adatlapon. A jogosult vagy meghatalmazottja az ajándékcsomagot a hivatal ügyfélszolgálatán is átveheti a személyazonosságának igazolását követően, ezt a szándékot kérik jelezni az adatlapon.