Az országot járja a Második Reformkor

2023 utolsó negyedévében indított országjárása során Paksra is ellátogatott a szeptember 7-én megalakult Második Reformkor. A látogatás alkalmával sajtótájékoztatót tartottak, ahol Horváth Zoltán önkormányzati képviselő mutatta be a párt elnökét, Vona Gábort és alelnökét, Pekárné Farkas Emesét. Vona Gábor azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a politika valódi, hasznos helyét szeretnék megtalálni, ehhez a 19. századi reformokból merítenek.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

– Az országjárás tapasztalata az, hogy telt házas fórumokat tudunk tartani, ahol a résztvevők olyan hetven százaléka fiatal, ami azt mutatja, hogy az üzenet, amit képviselünk a magyar közéletben, hogy élni és élni hagyni, és, hogy a törzsi viszálykodáson túllépve, ideológiák felett a XXI. század megoldandó ügyeire kellene koncentrálni példát véve az első reformkorról, azt hiszem, a fiataloknak elevenébe talál. Ugyanis ma már nemcsak azért mennek el fiatalok Magyarországról, mert rossz az anyagi helyzetük, hanem már jó anyagi helyzetben lévő fiatalok is elmennek, mert nem tudják elviselni az ország légkörét. Mi azoknak a számát, akik nem érzik itt jól magukat, nullára szeretnénk szorítani – mondta Vona Gábor, aki a jövő évi választásokkal kapcsolatos terveikről is beszélt.

– Mivel a pártmentes önkormányzatiságot képviseljük, nem fogunk indulni az önkormányzati választásokon. Arra kérjük a választópolgárokat, hogy ha helyben látnak hiteles szervezeteket, vagy civil jelölteket akkor őket támogassák. Mi az európai parlamenti választásra koncentrálunk, szeretnénk képviselőt vagy akár képviselőket küldeni az EP-be. Ez természetesen nem rajtunk múlik, hanem a választópolgárokon. Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy a bizalmat megkapjuk, és ha megkapjuk, meg is fogjuk szolgálni – összegzett a pártelnök.

A Második Reformkor országjáró sorozatáról Pekárné Farkas Emese a párt alelnöke azt mondta, céljuk, hogy megismerjék őket, illetve, hogy problématérképet kapjanak az ország minden szegletéből. Első körben a megyeszékhelyeket és egy-két települést keresnek fel. Többek között a fiatalok életkezdésének támogatása és az egészségügyi prevenció szerepel a Második Reformkor programjában, amely a jövőben online népszavazást is tart.