Megvan az első győzelem

Zalaegerszegen lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata, és egy fordulatos összecsapáson megszerezte első győzelmét. A hazaiak hét forduló után a hatodik helyen álltak a táblázaton négy győzelemmel és három vereséggel, míg a paksi csapat nyeretlenül volt a tizennegyedik. A mérkőzés napján az ASE a honlapján adott hírt a betegekről, sérültekről, ezek szerint: Pajor Dávid és Gulyás Milán boka-, Kovács Ákos vádlisérülés miatt hiányzott a ZTE elleni keretből. Eilingsfeld János rehabilitációja megfelelően halad, a remények szerint akár már a jövő héten elkezdhet edzeni. Duda Sanadze térdműtétje után Grúziában készül a visszatérésre. Szentendrei Áron másodedző betegség miatt hagyta ki a zalai összecsapást. A mérkőzés előtt Sebastjan Krasovec vezetőedző többek között a következőket nyilatkozta az egyik kosárlabdaportálnak: „Természetesen ők a mérkőzés esélyesei, de a mi helyzetünkben minden mérkőzés élet-halál kérdése, így is készülünk rájuk. Fizikálisan készen kell állnunk, lepattanózás és a gyorsindítások megállítása lesz a kulcs.” Még egy rövidhír az ASE háza tájáról: Az Atomerőmű SE vezetősége és Darrin Govens közös megegyezéssel szerződést bontottak, az irányító piros-kékben 5 mérkőzésen lépett pályára, 14 pontot, 2 gólpasszt és 1.8 lepattanót átlagolt.

Jól kezdte a mérkőzést az ASE, Nicholson, Radics, White és Wright kétpontosaival három perc alatt ellépett 8-0-ra. Pontosan, gyorsan járatták a labdát a piros-kékek, a hazaiak pedig nem találtak gyűrűbe. A negyed közepe táján kezdtek beesni a zalai dobások, a hetedik perc elején 11-11-et mutatott az eredményjelző. Ihring triplája és Nicholson közelije után időt kértek a kék-fehérek a nyolcadik perc vége felé. Az utolsó percekben Woods, White és Ihring és betalált távolról, 11 pontos ASE előnnyel ért véget az első negyed.

A második felvonás elején Ihring két hárompontosa között Wright közelről talált be, két perc elteltével 19-35-nél időt kértek a vendéglátók. Tartották előnyüket a piros-kékek, Kékesi triplája és Nicholson zsákolása után 24-44-re ellépett az Atom. Elkezdte faragni hátrányát a ZTE, 31-44-nél White hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert, és az ellentámadásból két büntetővel 11 pontra csökkentette hátrányát a vendéglátó a kilencedik perc végén. Ihring ötödik triplája is célba talált, majd a huszadik perc végén közelről is betalált a szlovák válogatott, biztos paksi vezetéssel ért véget az első félidő.

A harmadik negyed elején már éledezett a ZTE, de ekkor még sikerült kosárra kosárral válaszolni. Aztán elkezdett fogyni az előny, a hatodik perc vége felé 56-61-nél kért időt Krasovec mester (az eltelt 5 perc 54 másodpercet 21-12-re nyerte a zete). Állandósult az 5-7 pont körüli ASE vezetés, de a végjátékot sikerült elrontani. 63-67-nél támadhatott az Atom, de White kivezette a labdát, négy másodperc volt hátra, a hazaiak időt kértek, majd egy dudaszós triplával 66-67-re feljöttek a harmincadik perc végére.

Az utolsó tíz perc körömrágósra sikerült. A 33. percben a mérkőzés során először vezettek a hazaiak, majd percekig hol itt, hol ott volt az előny. A negyed közepén Dorogi közelije és Woods távolija is a gyűrűben kötött ki, a hatodik percben időt kértek a hazaiak. Zalai hármas után két pontra csökkent a hazai hátrány, jött azonban Nicholson, aki két büntetővel, Ihring pedig egy hármassal hat pontra növelte a piros-kékek előnyét. Három perccel a vége előtt még feljöttek négy pontra a vendéglátók, de Woods büntetőivel és White távoli találatával kilenc pontra nőtt a két csapat közt a különbség, Dorogi ziccere pedig eldöntötte a mérkőzést.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 86-92 (16-27, 19-22, 31-18, 20-25).
ASE: Woods 11/6, White 10/6, Arnold NJ, Radics 2, Nicholson 24/6, Géringer -, Kékesi 3/3, Dorogi 7/3, Sövegjártó -, Ihring 25/18, Wright Jr. 10.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks