Négy verseny, szép eredmények a tájfutóknál

Velencében vettek részt november 11-12-én a PSE tájfutói. 2018 óta nem rendezték meg a már klasszikusnak számító, idényzáró Velencei Tájfutó Találkozót (MOV). Idén szerencsére sem a Covid, sem a vihardagály nem fenyegette a verseny megrendezését, így több mint 1600-an indultak a versenyen, amely két futamból állt, egy éjszakai sprintből és egy nappali középtávból. A kezdőket nyílt közép kategóriában indították, így volt lehetőség kísérni őket. Mindenki pozitív sikerélménnyel tért haza a labirintusjellegű városból, ahol két dobogóközeli eredményük született: Hahn Máriusz F20-ban és Hahn Bercel nyílt-közép kategóriában 5. helyezést értek el. Kiemelte még Böröcz Ildikó 10. helyét N35-ben és Gábor József 12. helyezését F45-ben.

November 5-én Dunaföldváron a Feldwar Trailen futottak. Az idei év legcsapadékosabb versenyén vettek részt. Ez a verseny a Lussonium Trail ellentettje volt, ahol rekkenő hőségben futottak, viszont a két versenyt átlagban nézve tökéletes volt az időjárás. Ezúttal a tájfutó szakosztály közel 30 tagja vágott neki a különböző hosszúságú távoknak. A kicsik kezdték a vár körüli futamokkal, majd a nagyok folytatták az 5 km-es távoktól 23 km-ig. Minden távon volt indulójuk, és az eső, csúszós-sáros talaj, erős ÉNY-i szél szerencsére senkit sem tántorított el. Az eredmények tükrében 3 dobogós helyezést értek el: Nagy Nimród a felsős fiúk között 1. helyen ért célba, majd lefutotta a 10 km-es távot is, ahol 11. lett. Böröcz Ildikó ismét megnyerte a 17 km-es távot, Kiss Gábor pedig 3.-ként ért célba szintén a 17 km-en. Molnár Zsolt 23 km-en lett 6., Mészáros Tamás 4. 5 km-en, Molnár Benedek 4. az alsós fiúk között és Császár Luca az ovis lányoknál 4.

Október 24-én Szintes VTB volt Szekszárdon, amit a város legmagasabban fekvő lakótelepén bonyolítottak le. A pályák szintesek voltak, amelyek teljesítését a korai sötétedés is nehezítette. A megyei sprint versenyről végül 8 bajnoki címet hoztak el. Győzteseik: Molnár Zétény F8, Császár Luca N8, Molnár Benedek F10, Wallner Alíz N10, Hahn Zalán F12, Nagy Nimród F14, Nyirati Emma N14 és Kovács Karina N21.

Az Őszi Spartacus Kupán is indultak november 4-5-én. Gánttól északra Kápolnapuszta környékén zajlott a tradicionális őszi magyar kétnapos verseny a 71. Őszi Spartacus Kupa Monspart Sarolta emlékére, melyre több mint 1000 fős mezőny gyűlt össze. A terep domborzatilag elég részletgazdag volt, néhol meredek, de jól futható hegyoldalakkal. A csapatból többen voltak, akik a másnapi Feldwar Trail miatt nem neveztek, vagy csak az első napon vettek részt, ezért kevés összetett eredményük lett. A legjobb eredményt Hahn Zalán érte el, aki összetettben 4. helyezett lett F10D kategóriában. Testvére, Hahn Bercel szintén 4. lett F15-18C-ben. F20-ban Hahn Máriusz 5-ként zárt és Herger Noémi szintén 5. lett nyílt kezdőben.

Fotó: magánarchívum