Kenny Wooten Jr. az új igazolás

A napokban csatlakozott az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatához Kenny Wooten Jr. A 25 éves, 206 cm magas, 107 kg-os négyes-ötös posztos játékos az USA-ból érkezett. Az oregoni egyetemen végzett, profi karrierjét 2019-ben kezdte. A 2019-es NBA Summer League után a New York Knicks egy úgynevezett „Exhibit 10” szerződést ajánlott neki, majd októberben a játékjogát az NBA G-Leagueben szereplő Westchester Knicks kapta meg. Pályafutását később a Rio Grande Valley Vipersnél, a Maine Celticsnél és a Raptors 905 csapatánál folytatta. A 2022/2023-as szezonban 18 mérkőzésen lépett pályára, 3.4 pontot, 3.6 lepattanót és 0.7 gólpasszt átlagolt.

Az ASE Wooten Jr. leigazolásával egyidőben kezdeményezte Derrick Woods szerződésének felbontását.

Az ASE új játékosa a péntek délutáni (11.24.) edzés előtt nyilatkozott a Paksi Hírnöknek.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Ez az első európai csapatod, az USA-n kívül még nem játszottál, hogy döntötted el, hogy ide szerződsz?

– Sok ismerősömtől hallottam már hogy milyen a játék Európában, ki szeretném magam próbálni. Az USA-ban teljesen más a játékstílus, tudom, hogy sokat kell ahhoz dolgoznom, hogy megálljam a helyem.

– Ismersz valakit, aki a magyar bajnokságban játszott vagy játszik?

– Igen, ismerem Jaysean Paige-t (az irányító Ian Baker helyére érkezett Paksra 2021. január 21-én), aki tavaly januárban jött Magyarországra.

– Mire számítasz, mennyire lesz erős a magyar bajnokság?

– Jayseannal közeli kapcsolatban vagyunk, és így beszélgettünk erről is. Elmondta, hogy egy fizikális bajnokságról van szó, és keményen játszanak. Arról viszont nem nagyon beszéltünk, hogy milyen stílusban játsszák errefelé a játékot, úgyhogy ennyi a tudásom a magyar első osztályról.

– Információnk szerint nagyon ruganyos vagy, jól szeded a lepattanót, blokkolsz. Ezen kívül mi az, amiben még hasznára lehetsz a csapatnak?

– Úgy érzem, hogy a középtávoli dobás is az erősségeim közé tartozik, bár ezt annyira nem ismerik el. A tripla dobásokon is el fogok kezdeni dolgozni, de jelenleg nem ezt várják el tőlem.

– Szombaton már játszol egy olyan csapat ellen, amelyik jelenleg veretlenül vezeti a bajnokságot. Milyen várakozással tekintesz erre az összecsapásra?

– Amikor a klub vezetésével beszéltem, azt mondták nekem, hogy egy olyan csapathoz érkezem, amely most kezd el nyerni, most kezdi meg a menetelést, hogy odaérjen a rájátszásba. Tisztában vagyok azzal, hogy rögtön az első meccsen egy nagyon kemény csapat ellen fogok kezdeni, bedobnak a mélyvízbe. Nyilván, mint mindenki a csapatban én is nyerni szeretnék, és azt fogom csinálni, amit tudok. Uralni fogom a festéket. A védekezésben az lesz a cél, hogy minél több dobást hatástalanítsak, és ezzel segítsem a csapatot a győzelem megszerzésében.