Nem sikerült megverni a listavezetőt

A bajnokság kilencedik fordulójában az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata az éllovas Alba Fehérvárt fogadta. A hazaiak az előző fordulóban Zalaegerszegen szerezték meg első győzelmüket, míg a vendégek a Kaposvár legyőzésével őrizték meg veretlenségüket. A hét közben csatlakozott a csapathoz Kenny Wooten Jr, a 25 éves, 206 cm magas, 107 kg-os négyes-ötös posztos játékos az USA-ból érkezett. Ezzel egyidőben a klub kezdeményezte Derrick Woods szerződésének felbontását. A paksi csapatból ezúttal is sokan hiányoztak, Gulyás és Pajor boka-, Kovács Ákos vádlisérülés miatt nem volt bevethető. Eilingsfeld és Sanadze rehabilitációja jól halad, de visszatérésükről még nincs információ. A vendégeknél Anthony Roberts hiányzott a keretből.

Vendégközelivel kezdődött a mérkőzés és hazai találatokkal folytatódott. Nicholson kétszer, White és Wright Jr. is egyszer volt eredményes, a harmadik perc közepén 8-2-t mutatott az eredményjelző. A negyedik perc közepén két pontra feljöttek a vendégek, de ekkor még sikerült visszaverni a felzárkózási kísérletüket, Ihring kettese után 13-8-ra ellépett az Atom. Két vendégtripla és egy közeli érkezett egymás után, 13-16-nál időt kért Sebastjan Krasovec, a hetedik perc elején. Wooten közelről talált be, majd Nicholson megszerezte az ASE első hárompontos találatát, ismét a hazaiaknál volt az előny. Újabb tripla érkezett válaszul, de a végjátékban sikerült visszavenni a vezetést.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Ismét a hazaiaké voltak az első percek a második negyedben, Wright és Dorogi közelről, Nicholson távolról talált be, 29-21-nél időt kért az Alba. Elég volt pár kimaradt paksi helyzet, büntetett a vendég, a hatodik perc közepén 31-31-re jöttek fel. Ihring révén tartotta a lépést az ASE, de a hazai kétpontosokra hármasok érkeztek, a nyolcadik percben 35-40-et mutatott az eredményjelző. Pár kétes ítélet is borzolta a kedélyeket, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeket, és hétpontos előnnyel vonulhattak a szünetre.

A harmadik felvonás elején sem sikerült feltörni a vendégek védelmét, jól zárták ki a hazai irányítókat, sokszor nem tudtak kinek passzolni, a támadóidő rövidsége miatt pedig kiszorított helyzetből is dobni. Időt kért az ASE a harmadik perc közepén 42-53-nál, de nem sikerült sokat faragni a hátrányból a következő percekben. A negyed második felében Nicholson-show következett, Kékesi hárompontosán és Géringer közelijén kívül csak ő szerzett pontot a piros-kékeknek.

Küzdött, harcolt a paksi csapat, de őrizték előnyüket a kék-fehérek, hat-hét pontnál nem sikerült közelebb zárkózni hozzájuk. Ihring és Nicholson pontjai után 76-84-et mutatott az eredményjelző, időt kért a paksi csapat. Nem sikerült megvalósítani az edzői elképzeléseket, a vendégeknek mindig volt válaszuk a hazai találatokra, nem sikerült szorossá tenni a végjátékot. Megnyerte a lepattanó csatát az Atom 41-28-ra, azonban a vendégek 12 triplájára, csak 6 hazai érkezett válaszul.

Atomerőmű SE – Arconic-Alba Fehérvár 80-87 (22-21, 15-23, 24-25, 19-18).
ASE: Wooten Jr. 2, White 14, Nicholson 22/6, Géringer 2, Radics 3, Kékesi 3/3, Dorogi 7/3, Sövegjártó NJ, Ihring 18/6, Wright Jr. 9.

Sebastjan Krasovec: Gratulálok a csapatomnak, már jobban játszottunk, mint a Debrecen ellen, megyünk tovább ezen az úton.

Nocholson: Nehéz mérkőzés volt, sajnos nem sikerült olyan jó dobószázalékkal dobnunk, mint az előző mérkőzésen.