Utat építenek a Kőris közben

Munkaterület átadást tartottak ma (12.08.) a Vácika utcából nyíló Kőris közben, ahol szilárd útburkolat építése valósul meg az ott lakók és az önkormányzat összefogásában. A részletekről Szabó Péter polgármester és Leber Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője tájékoztattak.

Forrás: TelePaks

Szabó Péter polgármester elmondta, hogy az önkormányzat közműfejlesztési pályázatának támogatásával valósul meg térkőburkolatú út építése a Kőris közben. – Ez azon területek egyike, amerre terjeszkedni tud a város. Amikor elkezdődött itt új lakóépületek építése, akkor még nem voltak adottak a feltételek ahhoz hogy megfelelő körülmények között megközelíthetőek legyenek ezek a lakóingatlanok. Az önkormányzati pályázatunk, amelyben a város a felét állja a közműfejlesztéseknek, nagyszerű lehetőség a lakosság számára, és a város közigazgatási területén bárhol igénybe vehető – összegzett.

Leber Ferenc a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a Kőris köz mintapéldája annak, hogy a Vácika utcai közökben hogyan lehet a lakosság és az önkormányzat összefogásában közműveket megvalósítani. – A Kőris közben minden közműelem így valósult meg, azaz ötven százalékos önkormányzati támogatással, és aki legalább öt évig itt lakik, annak további 25 százalékot térít a város ezekből a költségekből – mondta Leber Ferenc. Hozzáfűzte, hogy érkezett megkeresés az egész Vácika utcai járda elkészítése kapcsán, amit szintén ilyen konstrukcióban látnak megvalósíthatónak a következő évben.

A munkaterület átadáson az is elhangzott, hogy a Kőris közben kilencvenhét méter hosszan épül szilárd útburkolat. A beruházás értéke közel húszmillió forint, a kivitelező a ZO-BAU Kft., a munka elvégzésének határideje 2024. március 27.