Karácsonyi jótékonysági gyűjtést szerveztek a Paks II. munkavállalói

A Kalocsai Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesület számára gyűjtöttek játékokat idén a Paks II. Zrt. munkavállalói. Az adományokat Kisné Szirtes Andrea, az egyesület elnöke vette át Rákóczi Péter kommunikációs igazgatótól.

A Paks II. Zrt. munkavállalóinak ünnepváró jótékonysági akciója nem előzmények nélküli, hiszen gyűjtöttek már karácsony előtt a Balassa kórházban gyógyuló gyerekeknek, valamint a Paks Kistérségi Szociális Központ és a Paksi Katolikus Karitász által támogatott családoknak is. Idén a kalocsai és a Kalocsa környéki nagycsaládosok számára jótékonykodtak.

– A jó ügy mellé mindig szívesen odaáll a Paks II. Zrt., ez egy felelősségteljes magatartás. Amennyire így van ez az energiaellátás területén, így van a mindennapi életünkben is, amikor vért adnak vagy kerítést festenek, és amikor rászorulóknak vagy beteg gyermekeknek szerveznek jótékonysági gyűjtést. Idén azt szerettük volna, hogy a Duna túloldalán, a Kalocsa környéki gyerekek karácsonyát tegyük szebbé jótékonysági akciónkkal – mondta Rákóczi Péter, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, aki nagycsaládos édesapaként úgy gondolja, hogy nagyon jó helyre érkeznek ezúttal is az ajándékok.

Babák, kirakók és társasjátékok, kismotor és hintaló, több mint ezer különféle játék sorakozott az ajándéknak szánt csomagokban. Az adományok a Kalocsai Sokszínvirág Nagycsaládos Egyesület tagjaihoz kerülnek. A civil szervezet jelenleg száz család életét segíti, számukra szervez rendszeresen programokat, és ellátja érdekképviseletüket.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A játékokat Rákóczi Péter igazgatótól Kisné Szirtes Andrea, az egyesület elnöke vette át, aki arról tájékoztatott, hogy a kalocsai és a Kalocsa környéki gyerekek a szervezet hagyományos karácsonyváró ünnepségén kapják meg a számukra gyűjtött ajándékokat.