Játékosmozgások a Paksi FC-nél

A klub és a BFC Siófok tavaly nyáron egyezett meg Nagy Richárd játékjogait illetően, miszerint a szélső egy évig kölcsönszerződéssel a Balaton-parton folytatja karrierjét. Az új év elején azonban kérésre hozzájárultak Nagy Szegedre történő váltásához, így a tavaszi idényben már a Tisza-parton bizonyíthat, de továbbra is kölcsönszerződéssel.

Kocsis Bencét 2022 telén igazolta a Paksi FC az MTK-tól, majd négy bajnoki és egy kupamérkőzés alakalmával ölthette magára a zöld-fehér felszerelést. Az U-válogatott labdarúgó (U17-U19) a 2022/2023-as szezont a PMFC-nél (NBII), majd a jelen évad őszi idényént a Budafoknál (NBII) töltötte kölcsönben, így összesen már százhat másodosztályú találkozón szerezhetett rutint. A huszonkét éves játékos az új évben már a Paksnál kezdte meg a felkészülést az OTP Bank Liga tavaszi fordulóira.

A Paksi FC és a BFC Siófok megegyezett Hegedűs János játékjogait illetően, a kontraktus értelmében Hegedűs a tavaszi idényt kölcsönszerződéssel az NB II.-es csapatnál tölti. A belső védő 2023 nyarán érkezett Paksra a Vasastól, egy bajnoki, valamint egy kupamérkőzésen léphetett pályára zöld-fehér szerelésben. Az OTP Bank Liga első fordulójában, az MTK ellen, továbbá a MOL Magyar Kupa első kanyarjában, a BKV Előre ellen játszott kilencven-kilencven percet. Mostantól nyárig Siófokon bizonyíthat.

Bőle Lukács végleg átigazolt Mezőkövesdre. Bőle 2022 nyarán érkezett a Paksi FC-hez, harminchárom bajnokit és három kupamérkőzést játszott kötelékükben, négy gólt szerzett és tíz gólpasszt adott.

Beke Péter Nyíregyházán folytatja. Beke nyáron érkezett a paksi klubhoz, és az őszi idényben négy NB I.-es mérkőzésen léphetett pályára, melyeken gólt nem szerzett. További két kupatalálkozónkon játszhatott még zöld-fehérben, a sorozat első körében háromszor talált a BKV Előre kapujába. A támadó teljes értékű átigazolással szerződött át új csapatához, a Spartacushoz.

Földi Dominik a tavaszi idényt kölcsönszerződéssel Szegeden tölti. A tizenkilenc éves játékost nyáron igazolták haza a spanyol UD La Cruz U19-es csapatától. A szezon első felében két NB I.-es mérkőzésen és egy kupatalálkozón lépett pályára, utóbbin gólt is szerzett. A szezon végéig az NB II.-ben, a Grosics Akadémiánál bizonyíthat.

Temesvári Attila e szezon előtt, nyáron csatlakozott csapathoz, Szegedről igazolták. A belső védő az ősz folyamán két bajnoki alkalmával kapott szerepet még augusztusban. Diósgyőri vendégjátékuk alkalmával (1-1) és a Ferencváros otthonában (6-1) lépett pályára PFC-s mezben. A kupában a BKV Előre és a Budapest Honvéd ellen is játszhatott. Temesvári teljesértékű átigazolással szerződött át új csapatához, a Szparihoz.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/mermyhh
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com/mermyhh

Forrás: paksifc.hu