A Falco másik kategória

Hazai pályán játszott bajnoki mérkőzést a 18. fordulóban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A listavezető ellen a tisztes helytállás volt a cél, hiszen továbbra is rengeteg hiányzó volt a paksi keretben. Gulyás, Eilingsfeld és Radics mellé csatlakozott a vállsérülést szenvedett Mario Ihring, Dorogi pedig lebetegedett.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az első percekben Wooten zsákolásaival és White közelijével 6-4-re a paksi csapat vezetett. Ezután bő egy perc alatt két triplát és egy kettest szereztek a vendégek, és hat ponttal elléptek az ötödik perc elején. Időt kért Sebastjan Krasovec, de nem tudták megállítani a Falcot, egy újabb hárompontossal és három büntetővel már 12 pontra nőtt a vendég előnye. Wright Jr. közelről, majd büntetőkből volt eredményes, Nicholson kétpontosa után 12-20-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben három paksi pontra futotta, amire a vendégek nyolccal válaszoltak.

A második negyed Nicholson közelijével indult, majd Kovács Ákos megszerezte az ASE első tripláját, 10 pontra csökkent a piros-kékek hátránya. A vendégek gyorsan lehűtötték a kedélyeket, és egy 8-0-ás szériával elléptek, a harmadik percben 22-42-nél időt kért az Atom. Tovább nyílott az olló, az ötödik percben már a hetedik vendéghármas landolt a paksi gyűrűben, 26 pontra nőtt az előnyük. Kucsora megszerezte a hazaiak második távoli találatát, majd közelről is betalált, csatlakozott hozzá White és Nicholson, húsz pontra csökkent a hátrány, de egy vendég távoli még beesett a dudaszó előtt.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, a vendégek különösebb erőfeszítés nélkül szerezték pontjaikat, az ötödik percben 43-73-nál kért időt a hazai kispad. Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, kezdtek beesni a hazai triplák, de nem sikerült közelebb kerülni a Falcohoz.

A negyedik felvonás már csak formalitás volt, küzdött a tartalékos paksi csapat becsülettel, de a vendégek bombaerős kerete ellen nem futotta többre. Az utolsó percekben a 23 éven aluliak voltak a pályán.

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-118 (15-28, 20-30, 20-31, 27-29). ASE: Wooten Jr. 10, Pajor -, White 9/3, Kovács 5/3, Nicholson 18/6, Géringer 2, Arnold 3, Kékesi 8/6, Sövegjártó 3/3, Kucsora 16/6, Wright Jr. 8.

Sebastjan Krasovec: A mai napból kihoztuk amit lehetett, sajnos ez nem volt elég, fölényesen nyertek ellenünk. Rosszul játszottunk, ezen javítani kell a jövőben, már a következő három mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Kékesi Kolos: Egy jó formában lévő Falco bedarált bennünket az első félidőben, mindenben jobbak voltak.