Megérdemelt győzelem

Hazai pályán játszott bajnoki mérkőzést a 19. fordulóban a Sopron KC ellen az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A rájátszás szempontjából fontos mérkőzésen a győzelem volt a cél. Továbbra is rengeteg hiányzó volt a paksi keretben. Gulyás, Eilingsfeld és Radics mellé ezúttal az NB I/B-s bajnokin bokasérülést szenvedett Sövegjártó csatlakozott. Mario Ihring és Dorogi meggyógyultak, már vállalták a játékot. Fontos változás történt a hét elején, az Atomerőmű SE vezetősége január 30-án kezdeményezte Maliek White szerződésbontását, és rögtön gondoskodott a pótlásáról. Másnap adta hírül a klub, hogy megállapodtak a 26 éves, 195 cm magas, 86 kg-os kettes posztos svéd válogatott Elijah Clarance-el.

A vendégek szerezték az első kosarat, az új játékos, Clarance zsákolással válaszolt. Nicholson büntetője után újabb soproni kétpontos következett, Clarance 2+1-e után 6-4-et mutatott az eredményjelző. Wright és Nicholson is beköszönt, 7-0-ás hazai sorozat után időt kértek a vendégek a hatodik perc elején. Nicholson két triplát is bevágott, Ihring és Wright közelről volt eredményes, míg vendég oldalról csak két büntető érkezett. Újabb vendég időkérés következett, de nem tört meg a hazai lendület, Kucsora, Géringer, Ihring és Wooten is betett két-két pontot a közösbe.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Wooten zsákolással indult a második negyed, Kékesi triplája után 21 pontra nőtt az ASE előnye. Egy 7-0-ás vendégszéria után időt kért az Atom a negyedik perc közepén. Kékesi és Wooten pontjaival növelte előnyét az Atom, Clarance büntetői után 38-20-at mutatott az eredményjelző. Két percen belül három soproni tripla is beesett a hazai gyűrűbe, a hatodik perc végén időt kért Sebastjan Krasovec. Géringer hármasa után újra tíz pont fölé nőtt a paksi előny, de tapadtak a vendégek, nem engedték, hogy nagyobb előnyt szerezzenek a piros-kékek. A negyed utolsó találatát a gyűrű alól Kovács Ákos szerezte.

Wooten zsákolásával kezdődött a harmadik felvonás, majd Clarance is betalált közelről, de két közelivel gyorsan visszazárkóztak a kék-fehérek. Ihring tört be a gyűrű alá, Wright kétszer is betalált a gyűrű alól, a hatodik perc közepén 58-43-nál időt kértek a vendégek. A hátralévő időben kevés pont esett mind a két oldalon, Nicholson egyszer, Wooten kétszer is zsákolt, a végén egy triplával tizenhárom pontra csökkentette hátrányát az SKC.

A vendégek egy 3+1-es akció után feljöttek kilenc pontra, de a harmadik perc elejére Nicholson és Clarance révén elléptek a vendéglátók 68-55-re. Tartotta az előnyt a paksi csapat, a negyedik perc végén időt kértek a vendégek. Elég volt egy kis figyelmetlenség, és két könnyű kosárral visszajött kilenc pontra a vendég, azonnal időt kért az ASE az ötödik percben. Tovább csökkent a hazai előny, jött azonban Kovács Ákos, előbb közelről talált be, majd labdát szerzett a félpályánál, és indításából Clarance zsákolt egyet. A vendégek távolról zárkóztak, azonban Nicholson két középtávolival lehűtötte a kedélyeket, időt is kértek a vendégek a nyolcadik perc közepén. A hátralévő időben jól menedzselte előnyét az ASE, a vendégek fault kényszerbe kerültek, Clarance pedig biztos kézzel értékesítette a büntetőket.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Atomerőmű SE – Sopron KC 86-76 (27-9, 22-30, 15-12, 22-25). ASE: Wooten Jr. 13, Pajor NJ, Kovács 4, Nicholson 17/6, Géringer 5/3, Heimann NJ, Kékesi 5/3, Dorogi -, Clarence 25, Kucsora 2, Ihring 8, Wright Jr. 7.

Sebastjan Krasovec: Kemény küzdelem volt a pályán, sikerült két vereség után újra nyernünk. Ami negatívum, hogy a dobószázalékunk nem volt a legjobb.

Kenny Wooten: Jó energiával játszottunk ma este, a végén kicsit visszaengedtük őket. Elijah Clarance jó energiákat hozott a csapatba.