A tavaszi fesztiválról tájékoztattak

Paksi Tavaszi Fesztiválra várjuk a lakosságot március 8. és 17. között – mondta Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amit Márkus Zalánnal, a programsorozatot szervező Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával ma (02.02.) tartottak. Szabó Péter polgármester kiemelte, hogy a kínálat alapján elmondható, hogy minden korosztály találhat majd a kedvére valót, igazi felüdülés lesz a programsorozat. Hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartja, hogy ilyen magas színvonalon tudják a kultúrát, a kulturális életet közvetíteni a paksiaknak.

A programból Márkus Zalán igazgató adott ízelítőt a sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy a kínálat nyolcvan százaléka ingyenes, a fizetősek esetében pedig 1500 forintban maximálták a belépő árát (kivétel a retro parti és a Whiskey szeminárium). Felhívta a figyelmet arra, hogy lesznek olyan programok, amelyeken a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A Paksi Tavaszi Fesztivál ünnepélyes megnyitóján Szabó Péter polgármester mond majd köszöntőt. A programsorozat nyitónapja a nemzetközi nőnap jegyében telik majd, lesz kiállítás, nőnapi szépségápolási előadások, foglalkozások, termékbemutatók és könyvbemutató is. A folytatásban szerepel a palettán többek között cseresznyési túra közös szalonnasütéssel, dunakömlődi családi délelőtt, szépkorúaknak szóló előadások, filmvetítés, operettest, rendhagyó irodalomóra, bábelőadás, stand-up comedy, Whiskey szeminárium, koncertek, Tavaszi zsongás, mozdulj Velünk! nap több helyszínen, tavaszi kvízjáték, retro party, tavaszváró családi- és gyermekfoglalkozások. Március 15-én városi megemlékezésre, és ünnepi estre várják majd a lakosságot.

Fotó: TelePaks

A részletes program már elérhető a kulturális központ Facebook-oldalán, és megtalálható lesz a csengey.hu oldalon, valamint a paks.hu oldalon az eseménynaptárban is.