Országos döntőt rendeztek Pakson

Pakson tartották a 2023/2024- es tanév kispályás Floorball Diákolimpia országos döntőjét. A rendezvényt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Tolna Megyei Diáksport Tanács szervezte meg. A versenyek az ESZI sportcsarnokában zajlottak február 3-án és 4-én. Paksot a Deák Ferenc általános iskola és az ESZI csapatai képviselték.

A kispályás Floorball Diákolimpia országos döntőjének ünnepélyes megnyitóján Szabó Péter, Paks polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy Paks 1995- ben joggal érdemelte ki a Nemzet Sportvárosa címet. Ezt jelzik NB I.-es foci- és kosárlabdacsapataink eredményei, illetve az is, hogy a városban a cselgáncstól a kajak-kenuig, a ritmikus sportgimnasztikától a küzdősportokig rengeteg sportág közül tudnak választani a fiatalok. A polgármester megköszönte a pedagógusok és a testnevelőtanárok munkáját, valamint kiemelte Poór József, a Paks város és városkörnyéki diáksport bizottság elnökének aktív részvételét abban, hogy a floorballt népszerű sporttá tette Pakson. Ennek köszönhető az is, hogy 2015 után az idei volt a második országos döntő a városban.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A diákolimpián résztvevő lányok és fiúk hat korcsoportban, az első osztályosoktól egészen a középiskolásokig indultak. Összesen 96 csapat mérte össze tudását. Az ESZI VI. korcsoport lánycsapata nagy küzdelemben hosszabbítás után pót góllal negyedik lett. A Deák Ferenc általános iskola csapatai három bronzérmet, kettő negyedik helyet és további helyezéseket értek el az ötödiktől a nyolcadik helyig.

Ruff Anita