Centerposzton is cserélt az ASE

Egyenesen Bulgáriából érkezett Zane Knowles, aki január végén még mérkőzést játszott a Levski Sofia csapatában. A Rilski Sportist ellen 88-70-re elvesztett mérkőzésen 14 pontot és 6 lepattanót szerzett, és kiosztott két asszisztot. A 208 cm-es, 109 kg-os, 31 éves center korábban megfordult Japánban, Lengyelországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Koszovóban és Bulgáriában, ahol 2020-ban bolgár kupát nyert. A kedd (02.06.) délutáni edzés előtt válaszolt a Paksi Hírnök kérdéseire.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Mennyit tudsz a magyar bajnokságról?

– Ismerem már egy kicsit a magyar bajnokságot, a Zalaegerszeg csapatát erősítettem 2021-ben a felkészülés során. Ekkor lett egy elég súlyos sérülésem, és egy műtétem, úgyhogy sokat nem láttam a magyar bajnokságból. Ez lesz az első alkalom, hogy játszom is benne. Annyit azért tudok, hogy ez egy fizikális és erős Liga.

– Mielőtt aláírtál tájékozódtál az ASE-ról?

– Nem sokat tudok a klub történetéről, úgyhogy most ismerkedem, próbálom a közeget megszokni. Nagyon jók az első benyomásaim a környezetről, a csarnokról, a csapatról, és a városról is.

– Ismersz valakit a bajnokságból a külföldi játékosok közül?

– Nem, nem ismerek senkit.