Kihelyezett ülést tartott a Fidelitas Pakson

A Fidelitas elnöksége és a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetje kihelyezett ülést tartott Pakson február 15-én. Látogatást tettek a paksi atomerőműben, valamint szakmai kerekasztal-beszélgetéseket tartottak.

Szabó Péter, Paks polgármestere és Farkas Dániel, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatójával kezdődött a Fidelitas Elnökség és a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinet kihelyezett ülése, amit Biró Marcell, a Fidelitas alelnöke és Süli János országgyűlési képviselő meghívására tartottak Pakson. A küldöttség számára fontos volt, hogy személyes látogatást tegyenek az atomerőműben. Szabó Péter azt mondta, reméli, hogy a Fidelitas tagjai az itt szerzett tapasztalatokat továbbviszik az ország többi részére.

Fotó: TelePaks

Farkas Dániel, a Fidelitas elnöke kiemelte, hogy napjaink egyik legfontosabb kérdése az energiabiztonság, a szuverenitás kérdése. Kiemeltnek tekintik azt a munkát, amely évtizedek óta folyik Pakson. Dr. Hortay Olivér, a Századvég Energia- és Klímapolitika üzletágvezetője hangsúlyozta, szükségszerű a nukleáris energia, az atomerőművek léte, hiszen a kutatások azt mutatják, hogy a 2030-as, 2050-es klímavédelmi célkitűzések nem képzelhetők el új nukleáris erőművek nélkül.

Ruff Anita