Változás a buszmenetrendben

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks archív

A 2023. szeptember 1-jén életbe lépett menetrend bevezetése óta érkezett néhány változtatási igény az utasoktól, amelyekről a képviselő-testület által delegált hatáskörben eljárva januárban döntött a városépítő bizottság. Ezeket március 1-jével érvényesíti a menetrendben a Paksi Közlekedési Kft., írják a cég honlapján. A változtatásokat az alábbiakban foglalták össze:

A jelenleg 6:25-kor a Gesztenyés utcából minden nap induló 2-es járat 2024. március 1-től 20 perccel korábban, 6:05-kor indul, így belesimulva az óra 5-ös ütemes indulási rendbe.

A fenti járat párja, a jelenleg 6:45-kor az autóbusz-állomásról minden nap induló 2-es járat március 1-től 15 perccel korábban, 6:30-kor indul, így belesimulva az óra 30-as ütemes indulási rendbe.

Új 3-as járatot indítanak az orvosi rendelő és a vegyesbolt közötti szakaszon, amely munkanapokon 5:10-kor indul az orvosi rendelő megállóból. A járat a Gesztenyés, Árnyas, Barátság, Zápor, Domb utcai megállóhelyeket, az autóbusz-állomást, továbbá a Táncsics Mihály, Petőfi, Bástya, Üstökös, Nyár utcai és a Szentháromság téri megállóhelyeket nem érinti, az orvosi rendelő, Dózsa György út 32., Szent István tér és Tavasz utca megállóhelyeken pedig csak akkor áll meg, ha az ott várakozó utas felszállási szándékát jól láthatóan jelzi, vagy van leszálló utas.

A változás a menetrend többi járatát nem érinti.