Idén újra felhasználható a választókerületi céltartalék

Térfigyelő kamera felszerelése, lámpák kihelyezése, járdafelújítás. Több terve is van az egyes körzet képviselőjének arra, hogy mire fordítaná egyéni képviselői keretét. A választókerületi céltartalék rendelkezésre áll az idei költségvetésben, körzetenként 5 millió forint fordítható kisebb beruházásokra, fejlesztésekre. Pálmai Klára azt mondta, rengeteg lakossági ötletet kapott már, az összeget a lehető legjobb módon kívánja felhasználni.

A képviselő-testület által februárban elfogadott költségvetési rendelet zöld lámpát adott a választókerületi céltartalék felhasználására is. Eszerint körzetenként 5 millió forintot fordíthatnak a paksi képviselők olyan kisebb beruházások, fejlesztések elvégzésére, amellyel a lakosság komfortérzete javulhat. A testület döntését követően, az egyes számú választókerületben már konkrét tervek is vannak, mondta kérdésünkre Pálmai Klára.

Fotó: TelePaks

Mint elmondta, a Paksi Bezerédj Általános Iskola iskolatanácsától érkezett észrevétel arra vonatkozóan, hogy nemrég az intézmény szomszédságában betörés történt. A ritkaságnak számító bűncselekmény miatt felvetődött egy térfigyelő kamera kihelyezésének ötlete. A képviselő úgy látja, gyermekintézmény környékére indokolt lehet egy ilyen berendezés, ami valamivel több mint egymillió forintba kerülne.

Ezen kívül számos ötlete van még Pálmai Klárának olyan kisebb beruházások elvégzésére, amelyekkel komfortosabbá válhat az egyes körzet. A Petőfi utca 28. szám előtt például javításra szorul a járda, a Duna-parton pedig vannak helyek, ahonnan hiányoznak a lámpák. Az Öreghegy utcát és a Munkácsy utcát összekötő szakaszon is hasonló a hiányosság.

A képviselő azt is mondta, hogy a korábban kihelyezett padok állapotán is lehetne javítani az egyes körzetben, vannak ugyanis helyek, ahol az ülőalkalmatosságok lábai megsüllyedtek. A problémát térköves alap kiépítésével orvosolná a választókerületi céltartalékból. Pálmai Klára kifejtette, hogy ezek még csupán ötletek, idén igyekszik a lehető legjobban felhasználni a rendelkezésre álló 5 millió forintot.