Továbbra is lehet regisztrálni a Gondosóra programba

– A mai napon lezárult Pakson az a két hónapos időszak, ami alatt a Fidesz-KDNP frakció képviselői és segítői a 65 év feletti helyi nyugdíjasokat igyekeztek támogatni, segíteni abban, hogy regisztrálni tudjanak a Kormány által indított Gondosóra programban – mondta Leber Ferenc, Paks alpolgármestere sajtótájékoztatón.

Kitért arra, hogy mindenkinek megvan a lehetősége, hogy bejelentkezzen, de nem mindenki ismeri ennek módozatait, ezért vállalkoztak a képviselők és segítők arra, hogy önkéntes munkával eljuttassák az információkat az érintett lakossághoz. Leber Ferenc kiemelte, hogy a szóban forgó időszak lezárása nem jelenti azt, hogy megszűnt ennek a kiváló veszélyhelyzeti eszköznek a regisztrációs lehetősége, továbbra is hozzáférhető a programban, amit azért indított a Kormány a 65 év felettieknek, hogy támogassa őket. Az alpolgármester újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy örömmel fogadták a segítséget a megkeresettek.

Leber Ferenc alpolgármester. Forrás: TelePaks

Ahogy azt a gondosora.hu honlapon írják, a Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A Gondosóra program egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.

A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában. A honlapon keresztül és papíralapon is igényelhető az eszköz.