Tervekről, javaslatokról beszélgettek

Közösségi estet tartott március 4-én a Második Reformkor a Csengey Dénes Kulturális Központban. A párt regionális csapattokkal járja az országot. Összesen 220 helyszínt terveznek meglátogatni a június 9-i Európa Parlamenti választásokig. Az „Adjuk vissza az országot a fiataloknak!” kampány keretében Pekárné Farkas Emese, a párt alelnöke és Riczu Norbert, a párt regionális igazgatója beszélt arról, miért és hogyan szeretnék ezt megtenni.

Pekárné Farkas Emese, a Második Reformkor alelnöke elmondta, hogy „Az adjuk vissza az országot a fiataloknak!” kampány egy hosszú távú cél építőköve. Véleményük szerint Magyarországon mindkét oldal részéről közmegegyezés a fiatal ellenes politika. A fiataloknak a magyar politika évtizedek óta nem tud jövőképet kínálni. Ezt támasztják alá azok az egyre magasodó kivándorlási mutatók is, hogy 100-ból mindössze 6 fiatal képzeli el biztosan itthon a jövőjét. Ez annyit tesz, hogy 100-ból 94 fiatal vagy fontolgatja azt, hogy elmenjen itthonról, vagy már biztos benne, hogy nem itthon képzeli el a jövőjét. A párt alelnöke szerint, ha egy politikai oldal így gondolkodik, akkor ott nem fog működni a nyugdíjrendszer, a szociális ellátás, nem lesz dinamikusan növekvő gazdaság, nem fog működni az egészségügyi ellátás, az oktatás. Emellett pénzügyileg és érzelmileg is nagyon nagy nyomást gyakorolhat az országra. Ehhez kapcsolódik a párt Európa Parlamenti koncepciója, miszerint a kohéziós források átalakításával egy újfajta szűrőt szeretnének beépíteni ezeknek a forrásoknak az átalakításába. Pekárné Farkas Emese szerint ennek az egyik komponense a társadalmi fenntarthatóság, amelyet ők a fiatalok életkezdéseként neveznek meg. A másik komponense pedig az egészségügyi prevenció, hiszen ahhoz, hogy az országot vissza lehessen adni bármelyik generációnak minőségi és hosszabb életre van szükségünk.

Forrás: TelePaks

A Második Reformkor célja, hogy képviselőt küldjenek az Európa Parlamentbe. Hosszú távon egy olyan szervezetet, egy olyan jövőképet szeretnének kínálni Magyarországnak, amelyben a június 9-i eredmények, nem azt mutatják meg, hogy szükség van-e a Második Reformkor által kínált alternatívára, hanem azt, hogy hol tartanak abban az építkezésben, amely majd efelé az alternatíva felé tud vezetni.